Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet het water af en vang een kopje van het kookvocht op.
Pel de sjalot en snijd in partjes. Was de courgette en snijd in plakjes. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de sjalot en courgette al omscheppend lichtbruin.
Was de citroen en rasp de schil boven de courgette. Knijp ook het citroensap erboven uit.
Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan en voeg samen met de verse pastasaus en een scheutje pasta kookvocht toe aan de pan. Verwarm kort mee en schep dan de pasta door het groentemengsel.
Laat de mozzarella uitlekken, scheur klein en verdeel over de pasta.
TIPJe kunt de courgette ook in plakjes snijden en grillen in plaats van bakken. De bereidingstijd is dan wel wat langer natuurlijk.
II
Vandaag maken we een allemansvriend: pasta pesto met groene groenten en een superlekkere pastasaus. Geen poespas, geen toegevoegde suikers of andere toevoegingen, maar een traditioneel recept met een authentieke smaak. Onze biologische pastasaus zit boordevol verse basilicum, vers geroosterde pijnboompitjes en de lekkerste oude kaas die ze konden vinden. Zoals het hoort!