100 g Légumaise rode paprika-tijmHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
200 g Tofu rossoHerkomst: Taifun
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
200 g Witte pastaHerkomst: Stegeman ekomenu maatwerk
1 st BroccoliHerkomst: lukassen
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olie
2 el Tijm
Meet hoe goed je eet
Groente240 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq395 g
Water14,9 l
Voorbereiding (15 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de broccoli en snijd in roosjes. Snijd de stronk in stukken. Kook de pasta samen met de broccoli in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op.
Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Snijd de tofu in dobbelsteentjes of verbrokkel de tofu. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui en tofu circa 5 minuten. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
Verwarm de Légumaise in een steelpan met een beetje pasta kookvocht (let op de saus mag niet koken).
Serveer de pasta met de broccoli en de tofu en schenk/druppel de Légumaise erover.
TIPHet is ook lekker de broccoli roosjes in de oven te roosteren (circa 20 minuten op 180 ºC). De bereiding duurt wel wat langer, maar de broccoli wordt heerlijk 'bros'.
II
Vandaag een supersnelle pasta op het menu, met broccoli, tofu en Légumaise. Onze Belgische chef Frank Fol de Groentekok® heeft een hele serie lekkere en gezonde groentesauzen ontwikkeld zonder bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers. De sauzen zijn klaar voor gebruik en multifunctioneel voor koude en warme toepassingen. Ideaal voor mensen die een supersnelle (gezonde) maaltijd willen bereiden.