Breng water met een snuf zout aan de kook voor de glutenvrije penne. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
Verhit olie in een bakpan en bak de Italiaanse groenten 5 minuten op een middelhoog vuur.
Was de tomaat en snijd klein. Pureer de tomaat met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Schenk de tomatensaus bij de groenten en verwarm nog enkele minuten mee.
Snijd intussen de droge worst in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de worst 2 minuten.
Serveer de glutenvrije penne met de groentesaus en droge worst. Druppel wat olijfolie extra vierge erover.
TIPLekker met verse basilicum.
II
Vandaag op het menu een heerlijk gekruide droge worst van st Hendrick. Het biologische vlees van St. Hendrick is eerlijk vlees. Vlees waar de tijd voor wordt genomen: de dieren krijgen de tijd om te leven en om te groeien. Ook de bereiding van het vlees krijgt de tijd om te garen, om luchtgerookt te worden en tijd voor kruiding en marinering. Tijd, aandacht, vakmanschap en pure ingrediënten. Omdat goede smaak geen haast heeft.
Inspired by Ralph Moorman