Snelle pasta met courgette

Snelle pasta met courgette tomaat en spekjes

| 645 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Gezin, 9 maanden, Seizoen, Lekker snel
Varken
Tarwe
Gluten
Melk
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 75 g SpekreepjesHerkomst: st. hendrick
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie extra vierge

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en bewaar het kookvocht.
  2. Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf in plakjes. Verhit een droge grillpan. Gril de courgette totdat deze vocht afgeeft en een mooie grillstreep krijgt. Leg vervolgens opzij (je kunt de courgette ook in stukken snijden en bakken in een koekenpan).
  3. Was de tomaat en snijd in stukjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de tomaat 2-3 minuten. Voeg de crème fraîche toe en laat 4 minuten sudderen. Voeg de laatste minuut de penne toe en eventueel een scheutje kookvocht.
  4. Bak de spekjes in een droge koekenpan (knapperig of zacht, wat je lekker vindt). Serveer de volkoren penne met de gegrilde ourgettelinten. Strooi de gebakken spekjes erover en maak af en met een scheutje olijfolie extra vierge.
TIPOok erg lekker met Parmezaanse kaas.

II

Vandaag op het menu een snelle pasta met courgettelinten en spekjes. Courgette heeft een neutrale smaak en je kunt alle kanten ermee op: bakken, wokken, grillen of vullen. Biologische courgette is vanwege de langzame groei - niet opgejaagd door kunstmest - langer houdbaar dan een gangbare variant. Wist je dat courgettes onrijp geoogst worden? Als je ze laat groeien, worden ze net zo groot als een pompoen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie645 kcal
Koolhydraten67 g
Vet29 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout1.7 g

Allergenen informatie

Varken
Tarwe
Gluten
Melk
Lactose