200 g Witte pastaHerkomst: Stegeman ekomenu maatwerk
200 g Doperwten
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente310 g
Vitaliteit78 Punten
CO2eq898 g
Water23 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de pasta. Kook in 8 minuten beetgaar, giet daarna het water af en bewaar een beetje kookvocht.
Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Verhit een droge grillpan. Grill de courgette totdat deze vocht afgeeft en een mooie grillstreep krijgt. Zet vervolgens opzij (je kunt de courgette ook gewoon bakken in een bakpan voor iets meer snelheid).
Pel en snipper intussen de sjalot en knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan. Was de basilicum en snijd klein (of pureer met een vijzel heel fijn).
Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Bak de tomaat 2 minuten mee. Voeg de doperwten, crème fraîche, de basilicum en de helft van de kaas toe en laat 3-4 minuten sudderen. Schep tenslotte de pasta erdoor, proef en breng op smaak met zout en peper.
Maak rolletjes van de gegrilde courgette en verdeel over de pasta. Strooi de overgebleven kaas erover.
TIPWeinig tijd? Je kunt de courgette ook klein snijden en bakken.
II
Vandaag op het menu een snelle pasta met o.a. courgette. Courgette heeft een neutrale smaak en je kunt er alle kanten mee op: bakken, wokken, grillen of vullen. Biologische courgette is vanwege de langzame groei (niet opgejaagd door kunstmest) langer houdbaar dan een gangbare variant. Wist je dat courgettes onrijp geoogst worden? Als je ze laat groeien, worden ze net zo groot als een pompoen.