25 g Thaise groene currypastaHerkomst: Onoff Spices
200 ml Kokosmelk
150 g Witte snelkookrijstHerkomst: IDorganics
2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
400 g Aziatische wokgroenten
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olie
1 el Sojasaus
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.226 g
Water64,5 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 12-15 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
Pel intussen de sjalot en snijd in partjes. Verhit olie in een wok of bakpan en bak de sjalot 2 minuten. Voeg de voorgesneden groenten toe en roerbak 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de currypasta toe en blus af met de kokosmelk. Temper het vuur en laat afgedekt op een laag vuur pruttelen.
Breng het gehakt op smaak met sojasaus, zout en peper er rol kleine gehaktballetjes ervan. Doe de gehaktballetjes bij de curry en laat afgedekt garen.
Spoel de taugé in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de curry (of blancheer de taugé door kokend water erover te schenken).
Serveer de rijst met een flinke schep curry en garneer met wat taugé.
TIPHou je van pit? Het is ook heel lekker om chilipeper door de gehaktballetjes te doen.
II
Een curry is typisch zo'n gerecht dat je aan het seizoen kunt aanpassen. Vandaag maken wij het je wel heel makkelijk vanwege de voorgesneden roerbakgroenten. In combinatie met de snelkookrijst staat er supersnel een heerlijk aromatisch gerecht op tafel. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®.