Snelle gnocchi in salie-limoenboter met pompoen en boterbonen
4,0
636 kcal
240 g groente

Op koude dagen is er niets zo verwarmend als een kom gnocchi (spreek uit als njokkie). Dit recept, met romige salie-limoenboter, pompoen, boterbonen en spinazie, brengt comfort en smaak samen in een snel te bereiden gerecht. Voedzaam maar ook erg lekker!
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de sjalot en knoflook. Hak de salie fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de gesneden pompoen en de helft van de salie toe en bak nog 3-4 minuten. Zet dan het vuur zacht.
- Breng water aan de kook met een snuf zout en kook de gnocchi 2-3 minuten. Schep daarna de gnocchi uit de pan. Bewaar wat kookwater in een kommetje, giet dit bij de pompoen en laat afgedekt 8-10 minuten pruttelen tot de pompoen gaar is.
- Spoel de spinazie goed onder de kraan, laat uitlekken en snijd klein. Spoel de boterbonen in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Verwarm de boterbonen en spinazie met de pompoen mee.
- Verwarm de boter met limoenrasp en -sap en de overgebleven salie in een pan. Bak de voorgekookte gnocchi in deze salie-limoenboter. Doe de groente erbij en schep alles goed door elkaar.
TIP
Je kunt de gnocchi ook even kort bakken voor een knapperigere textuur.Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st SjalotHerkomst: Lukassen
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 1 st Verse salieHerkomst: Herbio
- 200 g Gesneden pompoenHerkomst: Proef
- 300 g SpinazieHerkomst: Heulheuve
- 200 g BoterbonenHerkomst: La Bio Idea
- 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
- 400 g Verse gnocchiHerkomst: Bioverde
- 1 el Olijfolie
- 30 g (vegan) boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente + 90%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -69%
Water -48%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Lactosevrij, Gezin, Variatie, Vegan, Specials, Seizoen, Lekker snel, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie636 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker3 g
Vet23 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit20 g
Vezels15 g
Zout3.2 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Peulvruchten
Gluten
Tarwe