Snelle couscous salade met simpele vinaigrette

577 kcal
150 g groente

Vandaag een makkelijke couscous salade die je goed van tevoren kunt maken. Daarnaast kun je lekker variëren met de vinaigrette door verschillende soorten azijn te kiezen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren couscous Herkomst: IDorganics
  • 300 g Groenten van het seizoen Herkomst: Bruinsma
  • 1 el Ahornsiroop Herkomst: Horizon
  • 15 g Zonnebloempitten Herkomst: Horizon
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Azijn
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Bereiding (15 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en schenk het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Roer los met een vork.
  2. Kies groenten uit het groentepakket. Was de groenten en snijd in gelijke stukken. Verhit olie in een bakpan en roerbak de groenten op hoog vuur. Breng op smaak met specerijen, zout en peper.
  3. Maak ondertussen een eenvoudige vinaigrette van olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, ahornsiroop, zout en peper.
  4. Meng de couscous, de groenten en vinaigrette en strooi de zonnebloempitten erover.
TIP
Je zou ook een pesto dressing kunnen maken door bladgroenten met een staafmixer te pureren, samen met olijfolie, zonnebloempitten, zout en peper. Ook lekker om verse kruiden, zoals koriander, aan de salade toe te voegen.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -33%
vegetablecounter
Groente + 19%
vita-score
Vitaliteit + 34%
co2-reduction-score
CO2 eq -79%
water-reduction-score
Water -50%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie577 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker3 g
Vet29 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels13 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten