400 g Gepelde tomatenHerkomst: Your Organic Nature
1 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
300 g PuntpaprikaHerkomst: Frank de Koning
Zelf toevoegen
1 el Olie
2 el zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq451 g
Water18,1 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de bulgur in 10-12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij. Roer voor het serveren nog even los met een vork.
Was intussen de paprika en snijd grof. Verhit olie in een bakpan en bak het vegan gehakt met de paprika op een hoog vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en kruid met ras el hanout, zout en peper. Temper het vuur en laat afgedekt pruttelen.
Was de raapstelen, verwijder eventueel de worteltjes en snijd grof. Schep de raapstelen door de saus en verwarm nog enkele minuten mee.
Verdeel de bulgur over de borden, en schep de saus erop. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.
TIPOok lekker om de paprika apart in een pan te grillen. Dit geeft de paprika een heerlijke rokerige smaak!
II
Bulgur is een graansoort en is heel goed in het opnemen van verschillende smaken. In dit recept wordt de bulgur bereid in tomatensaus en op smaak gebracht met met ras el hanout. De vegaballetjes zijn daarbij een goede bron van eiwitten en passen heel goed bij de tomatensmaak. Top het gerecht af met verse peterselie en geniet!