wallpaper

TOPPER - Snelle bulgur met rode saus van paprika en raapstelen

| 641 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, Vegetarisch, Lekker snel, Variatie, Vegan, 9 maanden, Lactosevrij
Paprika
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 bosje RaapstelenHerkomst: Aurora
  • 5 g Verse peterselie Herkomst: Forc
  • 120 g Vegan gehakt
  • 150 g BulgurHerkomst: IDorganics
  • 400 g Gepelde tomatenHerkomst: Your Organic Nature
  • 1 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 300 g PuntpaprikaHerkomst: Frank de Koning

Zelf toevoegen

  • 1 el Olie
  • 2 el zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit84 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq451 g
water-reduction-scoreWater18,1 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de bulgur in 10-12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij. Roer voor het serveren nog even los met een vork.
  2. Was intussen de paprika en snijd grof. Verhit olie in een bakpan en bak het vegan gehakt met de paprika op een hoog vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en kruid met ras el hanout, zout en peper. Temper het vuur en laat afgedekt pruttelen.
  3. Was de raapstelen, verwijder eventueel de worteltjes en snijd grof. Schep de raapstelen door de saus en verwarm nog enkele minuten mee.
  4. Verdeel de bulgur over de borden, en schep de saus erop. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.
TIPOok lekker om de paprika apart in een pan te grillen. Dit geeft de paprika een heerlijke rokerige smaak!

II

Bulgur is een graansoort en is heel goed in het opnemen van verschillende smaken. In dit recept wordt de bulgur bereid in tomatensaus en op smaak gebracht met met ras el hanout. De vegaballetjes zijn daarbij een goede bron van eiwitten en passen heel goed bij de tomatensmaak. Top het gerecht af met verse peterselie en geniet!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie641 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker3 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit23 g
Vezels12 g
Zout2.01 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Tarwe
Gluten