Snack: E-book Bananenbrood met amandelmeel

168 kcal
0 g groente

Zoete trek? Probeer dit heerlijke bananenbrood eens. Lekker zoet door de banaan. Je maakt een heel brood in 1 keer, maar je kunt plakjes ook invriezen. Zo heb je op ieder moment een plakje als je er zin in hebt. Een ideale snack!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
Zelf toevoegen
  • 3 st Banaan
  • 150 g Amandelmeel
  • 1.5 tl Bakpoeder
  • 3 st Eieren
  • 2 tl Kaneelpoeder

Bereiding (65 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm in.
  2. Verwijder de schil van de banaan en prak de banaan fijn tot een glad beslag.
  3. Doe de banaan in een kom en voeg het amandelmeel, bakpoeder, eieren en kaneelpoeder toe. Mix alles goed door elkaar totdat je een glad beslag hebt.
  4. Schep het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in 50 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker in het bananenbrood om te checken of deze gaar is.
  5. Laat het bananenbrood afkoelen en snijd in plakjes.
TIP
Ook lekker met een handje gehakte noten door het beslag. Houd je niet van amandelmeel? Of ben je allergisch? Je kunt ook een ander soort meel gebruiken zoals: boekweitmeel, tarwemeel of kikkererwtenmeel.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 22%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq -83%
water-reduction-score
Water + 865%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd

Voedingswaarden

Per portie
Energie168 kcal
Koolhydraten11 g
Suiker5 g
Vet10 g
Verzadigd vet1 g
Eiwit6 g
Vezels3 g
Zout0.06 g
Allergenen informatie
Noten
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten