Gezin, Afvallen, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Seizoen
LactoseMelk
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
3 st UiHerkomst: TVA Organics
250 g Groene aspergesHerkomst: Verhoeven
200 g Kastanjechampignons
130 g RisottoHerkomst: IDorganics
75 g Geraspte kaas
Zelf toevoegen
500 ml Bouillon
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
20 g Boter
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit76 Punten
CO2eq2.181 g
Water53,8 l
Voorbereiding (40 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Bereid de bouillon.
Verwarm olie (of boter) in een bakpan met een dikke bodem en fruit de ui 2 minuten. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan. Bak in circa 2 minuten glazig. Voeg een scheut bouillon toe en kook op laag vuur tot het vocht opgenomen is. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Voeg zo nodig extra water toe.
Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de groene asperges en snijd de houtige onderkant eraf (1-2 cm). Snijd de asperges in vieren en kook ze in 2-3 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
Veeg de kastanjechampignons schoon en halveer ze of snijd in vieren. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de champignons op een middelhoog vuur bruin. Bak de voorgekookte asperges enkele minuten met de champignons mee. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de kaas en boter door de risotto. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Serveer de risotto met de champignons en asperges.
TIPHet is ook heel lekker om van een deel van de kaas krokante kaaskletskoppen in de oven te maken en deze over het gerecht te kruimelen.
II
Vandaag maken we een heerlijk risotto met groene asperges, champignons en kaas. Wanneer asperges boven de grond worden geteeld, vangen ze veel zonlicht en kleuren ze groen. Hoewel groene asperges afkomstig zijn van dezelfde plant als witte asperges, zijn ze heel anders te bereiden. Zo hoef je groene asperges niet te schillen en is de bereidingstijd korter dan die van witte asperges. Dat is lekker makkelijk! Om ervoor te zorgen dat ze niet uitdrogen, kun je de asperges het best in een natte doek wikkelen en bewaren onder in de koelkast.