Smeuïge risotto met groene asperges en kastanjechampignons
4,4
688 kcal
280 g groente
Vandaag maken we een heerlijk risotto met groene asperges, champignons en kaas. Wanneer asperges boven de grond worden geteeld, vangen ze veel zonlicht en kleuren ze groen. Hoewel groene asperges afkomstig zijn van dezelfde plant als witte asperges, zijn ze heel anders te bereiden. Zo hoef je groene asperges niet te schillen en is de bereidingstijd korter dan die van witte asperges. Dat is lekker makkelijk!
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Bereid de bouillon.
- Verwarm olie (of boter) in een bakpan met een dikke bodem en fruit de ui 2 minuten. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan. Bak in circa 2 minuten glazig. Voeg een scheut bouillon toe en kook op laag vuur tot het vocht opgenomen is. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Voeg zo nodig extra water toe.
- Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de groene asperges en snijd de houtige onderkant eraf (1-2 cm). Snijd de asperges in vieren en kook ze in 2-3 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
- Veeg de kastanjechampignons schoon en halveer ze of snijd in vieren. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de champignons op een middelhoog vuur bruin. Roerbak de voorgekookte asperges enkele minuten met de champignons mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de kaas en boter door de risotto. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Serveer de risotto met de champignons en asperges.
TIP
Het is ook heel lekker om van een deel van de kaas krokante kaaskletskoppen in de oven te maken en deze over het gerecht te kruimelen.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 3 st UiHerkomst: TVA Organics
- 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
- 250 g Groene aspergesHerkomst: Overesch
- 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
- 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
- 500 ml Bouillon
- 2 el Bakolie
- 20 g Boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -7%
Groente+ 122%
Vitaliteit+ 31%
CO2eq -39%
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, 9 maanden, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie688 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker7 g
Vet36 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit20 g
Vezels7 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Melk
Vergelijkbare recepten
691 kcal
290 g groente
Gezin, 9 maanden, Lekker snel, Vegetarisch, Variatie, Seizoen
843 kcal
250 g groente
Eiwitrijk, Gezin, Variatie, Seizoen
628 kcal
250 g groente
Gezin, Glutenvrij, 9 maanden, Afvallen, Eiwitrijk, Lactosevrij, Variatie, Seizoen
796 kcal
240 g groente
Seizoen, Lekker snel, Variatie, 9 maanden, Eiwitrijk, Gezin
754 kcal
250 g groente
Vegan, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, Glutenvrij, Seizoen, Gezin
684 kcal
280 g groente
Gezin, Vegetarisch, Lekker snel, Variatie, Seizoen
698 kcal
370 g groente
Vegan, Seizoen, Lactosevrij, Vegetarisch, Glutenvrij, Variatie, Gezin
710 kcal
290 g groente
9 maanden, Gezin, Glutenvrij, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Lactosevrij, Eiwitrijk
720 kcal
270 g groente
Variatie, Gezin, Vegetarisch, Lekker snel, Seizoen, Specials, Lactosevrij, 9 maanden