200 g RundergehaktHerkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
1 st Knoflookteen
Zelf toevoegen
1 el Olijfolie
snufje Zout en (chili)peper
100 ml Water
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit71 Punten
CO2eq1.659 g
Water24,3 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de helft van de wortels en snijd in dunne frietjes. Was de zoete aardappels (schillen hoeft niet), snijd in dunne frietjes en spreid de groentefriet uit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak de zoete aardappelfrietjes in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan. Bak de broodjes de laatste 10 minuten mee.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Bak het rundergehakt samen met de ui en knoflook in een droge koekenpan gaar. Was de tomaat en snijd klein. Voeg de tomaat en cajunkruiden toe en bak 2 minuten met het gehakt mee.
Was of schil de andere helft van de wortels en rasp fijn. Doe de wortels en het water in de pan bij het gehakt en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Halveer de afgebakken broodjes en beleg ze met de gehakt-groentesaus. Serveer de zoete aardappel- en wortelfrietjes en de overgebleven saus ernaast.
TIPOok erg lekker met coleslaw en verse peterselie.
II
Sloppy Joe is een traditioneel Amerikaans gerecht uit 1930. Super simpel, lekker en heel snel klaar. In Amerika eten ze Sloppy Joe op een zacht wit bolletje. Onze broodjes zijn zowel gluten- als lactosevrij en bevatten lekker veel granen en zaden voor extra energie.