2 st Glutenvrije mini baguetteHerkomst: lieke is vrij
400 g WortelHerkomst: Greenorganics
2 st UiHerkomst: TVA Organics
2 st Knoflookteen
200 g Rundergehakt
Zelf toevoegen
1 el Olie
100 ml Water
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente260 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq3.374 g
Water72,1 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was of schil de aardappels, snijd in dunne frietjes en spreid uit over de bakplaat. Besprenkel met olie, zout en peper en bak in 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan. Bak de broodjes de laatste 10 minuten mee.
Was of schil de wortel en rasp grof. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een droge bakpan en bak het rundergehakt samen met de ui en knoflook rul.
Voeg de tomatenpuree en 3/4 van de geraspte wortel toe en bak mee. Schenk het water erbij en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met de piri piri kruiden, zout en (chili)peper.
Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met het gehakt-wortelmengsel. Serveer de aardappelfrietjes en de overgebleven gehakt-wortelsaus ernaast. Leg de rest van de rauwe geraspte wortel erboven op.
TIPOok erg lekker met augurk, coleslaw en verse peterselie.
II
Sloppy Joe is een traditioneel Amerikaans gerecht uit 1930. Het betreft een wit broodje met gehakt en tomatensaus. Super simpel, lekker en heel snel klaar. Vandaag maken we een glutenvrije variant met broodjes gemaakt van rijstbloem en maïsmeel.