Slawraps met shoarma

Slawraps met shoarma maïs en gegrilde courgette

| 547 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Ketogeen, Afvallen, Glutenvrij
Mais
Ei
Varken
Lactose
Mosterd
Koriander
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Little gemHerkomst: G's
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Lukassen
  • 200 g Maïs
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Shoarma

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Mayonaise
  • 2 ml Yoghurt
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak het shoarmavlees mee op een hoog vuur.
  2. Spoel de maïs in een zeef onder de kraan. Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Verwarm de tomaten en maïs mee met de shoarma.
  3. Was de courgette en snijd in de dunne plakken. Verhit een grillpan of bakpan en gril of bak de courgette tot deze vocht afgeeft en bruin kleurt.
  4. Maak een dressing door yoghurt, mayonaise met olijfolie extra vierge te mengen. Pel de knoflook en pers erbovenuit. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Haal de sla bladen netjes los van de kropjes. Gebruik een paar mooie bladen per persoon. De overgebleven sla kun je klein snijden en door het groentemengsel husselen.
  6. Vul de slawraps met het shoarma-groentenmengsel en serveer de courgette en de knoflookdressing ernaast.
TIPLekker met geraspte kaas en zure room.

II

Vandaag eten we gevulde wraps. De koolhydraatrijke tortilla wraps vervangen we voor little gem. Daardoor bevatten deze slawraps meer groente, minder koolhydraten en minder zout. We vullen de slawraps onder andere met tomaat, maïs en shoarmavlees.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie547 kcal
Koolhydraten26 g
Suiker16 g
Vet37 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit27 g
Vezels8 g
Zout1.3 g

Allergenen informatie

Mais
Ei
Varken
Lactose
Mosterd
Koriander
Melk