200 g RundergehaktHerkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
200 g KidneybonenHerkomst: La bio idea
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente335 g
Vitaliteit69 Punten
CO2eq3.779 g
Water93,2 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Pel de knoflook en pers erbovenuit. Breng op smaak met cajunkruiden, zout en peper.
Spoel de kidneybonen en mais af onder de kraan. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een zeef. Was de tomaten en snijd in blokjes. Voeg de tomatenblokjes, maïs en kidneybonen toe aan het gehakt en bak voor 5 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en verwarm nog eens 3 minuten.
Haal de sla bladen netjes los van de krop. Gebruik 2-3 mooie bladen per persoon. De overgebleven sla kun je klein snijden en door het groentemengsel husselen. Of ernaast serveren als salade.
Vul de slawraps met het gehakt-groentenmengsel.
TIPLekker met geraspte kaas en zure room.
II
Vandaag eten we gevulde wraps. De koolhydraatrijke tortilla wraps vervangen we voor ijsbergsla. Daardoor bevatten deze slawraps meer groente, minder koolhydraten en minder zout.
We vullen de slawraps onder andere met rode kidneybonen, tomaat, maïs en rundergehakt. We maken het gerecht lekker pittig met cajunkruiden.