Shepherd's dahl met spinazie en rode linzen

3,5
Gemiddelde van 23 reviews
660 kcal
250 g groente
Shepherd's dahl

Op het eerste oog lijkt dit wel een aparte combinatie want een dahl wordt namelijk meestal niet gegeten met aardappel, maar met rijst of naanbrood. Maar soms is het leuk om iets nieuws te proberen en er zo achter te komen hoe lekker de combi is. Deze romige en smeuïge dahl komt samen met een knapperig aardappel korstje. Genieten!

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was of schil de aardappels en snijd in kleine stukjes. Kook de aardappels gaar in ongeveer 20 minuten en stamp met wat kookvocht tot een puree.
  2. Was of schil de wortel en snijd in kleine stukken. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Rasp de gember en kurkuma. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Snijd de koriander fijn.
  3. Verhit olie in een wok of brede bakpan en bak de linzen, sjalot, knoflook, wortel, gember en kurkuma 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaatjes, garam masala, de helft van de koriander en een scheut water toe en schep alles door elkaar. Laat het geheel 5-7 minuten afgedekt sudderen. Was de spinazie, snijd in reepjes en verwarm een minuut mee.
  4. Schep de dahl in een ovenschaal of ovenbestendige pan en verdeel de aardappelpuree erbovenop. Besprenkel royaal met olie en plaats nog 5-10 minuten in de voorverwarmde oven en zet de laatste 2 minuten de grillstand aan. Verdeel vlak voor het serveren de rest van de koriander over het gerecht.
TIP
Je kan de koriander ook voor het bakken met de aardappels mengen voor nog meer smaak!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels (kruimig)
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
  • 1 tl Kurkuma (verse)
  • 70 g Rode linzenHerkomst: Greenage
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 2 tl Garam MasalaHerkomst: Het blauwe huis
  • 200 g Cherry tomaten in blikHerkomst: La Bio Idea
  • 200 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
Zelf toevoegen
  • 3 g Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq -85%
water-reduction-score
Water -36%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVegan9 maandenVariatieGezinLactosevrijVegetarischGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie660 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker15 g
Vet22 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit21 g
Vezels23 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin