Shaslick van gerookte tofu, tomaat en courgette en knoflook aardappeltjes

3,9
Gemiddelde van 9 reviews
613 kcal
350 g groente
Shaslick van gerookte tofu, tomaat en courgette

Een shaslick (of sjasliek) is een traditioneel gerecht uit Centraal-Azië, dat vooral populair is in Turkije, Marokko, Azerbeidzjan en andere voormalige Sovjetstaten. De traditionele variant is een spies met gemarineerde, gegrilde of geroosterde stukken vlees gecombineerd met verschillende groente. Vandaag maken we een shaslick van gerookte tofu en bereiden we deze in de oven.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was of schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Meng in een kom met olie, tijm, zout en peper en pers de knoflook erboven uit. Hussel alles goed door elkaar, verdeel over de bakplaat en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Dep de tofu droog en snijd in blokjes. Leg de blokjes gerookte tofu in een mengsel van (gerookte)paprikapoeder en sojasaus.
  4. Was de courgette en snijd in blokjes. Pel de rode ui en snijd in parten. Veeg de champignons schoon en halveer ze. Was de cherrytomaatjes. Rijg de tofu en groenten om en om aan een grillpen of een houten prikker (laat deze eerst even weken in water).
  5. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C en leg de spiesjes bij de aardappels op de bakplaat (of ovenschaal) en rooster het geheel nog 15 minuten in de hete oven. De groenten die je overhebt, leg je gewoon ernaast op de bakplaat. Serveer de shaslick spiesjes met de gebakken aardappels en eventueel een beetje vegan mayonaise.
TIP
Je kunt de shaslick ook bakken of grillen in een grillpan. Het is ook erg lekker met een knoflooksausje.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g Gerookte tofuHerkomst: Prolaterre
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 200 g Cherry tomatenHerkomst: Ecoveg
Zelf toevoegen
  • 2 tl (Gerookte) paprikapoeder
  • 2 el Sojasaus
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Vegan mayonaise
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -19%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 33%
co2-reduction-score
CO2eq -72%
water-reduction-score
Water -93%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijEiwitrijkVeganGlutenvrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie613 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker18 g
Vet23 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit29 g
Vezels11 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan