Shaslick van gerookte tofu, tomaat en courgette

Shaslick van gerookte tofu, tomaat en courgette en knoflook aardappeltjes

| 613 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,9
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lactosevrij, Eiwitrijk, Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch
Sojabonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 el TijmHerkomst: Organic Flavour Company
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g Gerookte tofuHerkomst: Prolaterre
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 200 g Kastanjechampignons
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Cherry tomatenHerkomst: Solid

Zelf toevoegen

  • 2 el (Gerookte)paprikapoeder
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Vegan mayonaise
  • 2 el Sojasaus
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente350 g
vita-scoreVitaliteit79 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.048 g
water-reduction-scoreWater12 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was of schil de aardappels en snijd in blokjes. Meng in een kom met olie, tijm, zout en peper en pers de knoflook erboven uit. Hussel alles goed door elkaar, verdeel over de bakplaat en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Dep de tofu droog en snijd in blokjes. Leg de blokjes gerookte tofu in een mengsel van (gerookte)paprikapoeder en sojasaus.
  4. Was de courgette en snijd in blokjes. Pel de rode ui en snijd in parten. Veeg de champignons schoon en halveer ze. Was de cherrytomaatjes. Rijg de tofu en groenten om en om aan een grillpen of een houten prikker (laat deze eerst even weken in water).
  5. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C en leg de spiesjes bij de aardappels op de bakplaat (of ovenschaal) en rooster het geheel nog 15 minuten in de hete oven. De groenten die je overhebt, leg je gewoon ernaast op de bakplaat. Serveer de shaslick spiesjes met de gebakken aardappels en eventueel een beetje vegan mayonaise.
TIPJe kunt de shaslick ook bakken of grillen in een grillpan. Het is ook erg lekker met een knoflooksausje.

II

Een shaslick (of sjasliek) is een traditioneel gerecht uit Centraal-Azië, dat vooral populair is in Turkije, Marokko, Azerbeidzjan en andere voormalige Sovjetstaten. De traditionele variant is een spies met gemarineerde, gegrilde of geroosterde stukken vlees gecombineerd met verschillende groente. Vandaag maken we een shaslick van gerookte tofu en bereiden we deze in de oven.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie613 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker18 g
Vet23 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit29 g
Vezels11 g
Zout1.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Sojabonen