Shandong asperges

Shandong asperges met rijst en ei

| 617 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,2
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Lactosevrij, Glutenvrij, Seizoen, Vegetarisch, 9 maanden, Variatie
Ei
Sesamzaad

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 15 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 el Gember (verse)Herkomst: La Grama
  • 2 st Ei
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 250 g Groene aspergesHerkomst: Overesch
  • 200 g TrostomatenHerkomst: Frank de Koning

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Sesamolie
  • 2 el Sojasaus of tamari
  • 2 el Wijnazijn of mirin

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente225 g
vita-scoreVitaliteit91 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq614 g
water-reduction-scoreWater113,9 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Kook de eieren de laatste 10 minuten mee. Schep de eieren uit het water en spoel koud. Giet daarna het water van de rijst af en zet afgedekt opzij.
  2. Schil en rasp de gember. Pel en snipper de knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Pel de ui en snijd in ringen. Was de asperges en snijd 1 cm van de onderkant.
  3. Verwarm olie in een brede bakpan en bak de gember, ui en knoflook 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomaat en de asperges toe en bak nog eens 4-5 minuten mee. Schenk de sojasaus, wijnazijn of mirin en een scheutje water erbij en laat een paar minuten zachtjes pruttelen. Maak af met de chilivlokken, zout, peper en de sesamzaadjes.
  4. Pel en halveer de eieren en leg ze bij de shandong asperges in de pan. Serveer samen met de rijst.
TIPJe kunt ook de eieren roerbakken en door de rijst mengen.

II

Shandong is een provincie in China met een specifieke een beetje spicy keuken. Dit gerecht is daar wereldberoemd met garnalen, maar deze variant met groene asperges gaan ook jouw vingers doen aflikken.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie617 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker8 g
Vet27 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit19 g
Vezels8 g
Zout1.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Ei
Sesamzaad