Shaksuka met venkelsalade
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Reviews
star_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outline
starstarstarstarstar
info_outline Nog geen reviews
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers. - 4 st RomatomaatHerkomst: Solid
- 1 st Gele paprikaHerkomst: Solid
- 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 10 g PeterselieHerkomst: Forc
- 4 st Eieren
- 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
Zelf toevoegen
- 1 el Honing
- el Chilipeper
- snufje Zout en peper
- 1 bakje laurier
- 0.5 el Komijn
- 4 el Olijfolie
- 2 el Citroensap
Voorbereiding (40 min)
Klik regel om deze af te strepen- Verwarm de oven voor op 180 ºC en bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel de ui en snijd in ringen. Was de rode en gele paprika. Snijd in de lengte in dunne repen. Was de tomaten en snijd in grove stukken.
- Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan 2 minuten op hoog vuur. Schenk de olijfolie erbij, voeg de uiringen toe en bak 5 minuten.
- Bak de gele en rode paprika 5-10 minuten mee. Voeg de tomaten, het laurierblaadje, chilipoeder, zout en peper toe. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg steeds een scheutje water toe, zodat het de dikte krijgt van een pastasaus.
- Was ondertussen de venkel voor de salade. Snijd of schaaf in dunne repen en meng met de citroen/azijn en honing. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak vier holtes in het groentemengsel in de pan en breek in elke holte een ei. Bestrooi eventueel met wat zout, doe een deksel op de pan en laat in ongeveer 10 minuten het ei zachtjes stollen.
- Was de peterselie, laat uitlekken en snijd fijn.
- Serveer de shakshuka met het brood en de venkelsalade. Garneer met de peterselie en peper.
TIP
II
Voedingswaarden
(Per portie)Allergenen informatie