Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de aardappels en snijd in partjes. Druppel wat olijfolie erover en bestrooi met tijm, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en bak in 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Verwijder het groene loof van de bospeen. Was of schil de bospenen, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 3-4 cm. Kook of stoom in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
Giet de marinade van de seitan steak in een klein bakje en bewaar voor later. Dep de seitan steak droog met keukenpapier.
Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Bak vervolgens de seitan steak mee. Blus af met de marinade van de seitan steak. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Serveer de seitan steaks met de bospeen en geroosterde aardappels. Heerlijk met de uienjus.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de aardappels ook bakken in een pan.
II
De tarwe-seitan steak van Bertyn is een heerlijke gezonde vleesvervanger. Deze is gemaakt van tarwe en is een goede bron van vezels en volwaardige eiwitten. De steak is op smaak gebracht met shoyu: een milde sojasaus. Heerlijk in combinatie met een uienjus, aardappels en groenten. De seitan protein bloc snijd je eerst doormidden zodat je twee steaks krijgt.
In samenwerking met Lisa Steltenpol