Seitan-spelt steak met gekaramelliseerde ui en mousseline
Nog geen reviews
670 kcal
0 g groente
De seitan-spelt steak van vandaag wordt geleverd door Bertyn. De seitan makers van Bertyn gebruiken hiervoor hoogwaardige Finse en Italiaanse bio spelt. Deze seitan-spelt steak is een goede bron van vezels en volwaardige eiwitten, maar vooral ook erg lekker! De seitan steak serveren we met een mousseline, een hele smeuïge puree. Die smeuïgheid wordt meestal veroorzaakt door een flinke lading boter of olijfolie, maar ook door het luchtig kloppen met een mixer. We maken de puree glad en fluweelzacht door gebruik te maken van een zeef.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 5 g Verse tijm Herkomst: Herbio
- 200 g Regenboogpenen Herkomst: de Eerste
- 1 st Knoflookteen
- 250 g Pastinaak Herkomst: de eerste
- 250 g Aardperen Herkomst: Arenosa
- 1 tl Nootmuskaat Herkomst: het blauwe huis
- 150 g Spruitjes Herkomst: Bruinsma
- 280 g Seitan-spelt steak Herkomst: bertyn
- 2 el Bakolie
- 1 el Balsamicoazijn
- 1 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (50 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm bakolie in een koekenpan. Pel de ui en snijd in parten. Laat de ui op een laag vuur (afgedekt) 30 minuten karamelliseren. Voeg halverwege de balsamicoazijn en de helft van de verse tijm toe en bak zachtjes mee.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de wortels en snijd ze in de lengte doormidden of in vieren. Pel de knoflook en snijd klein. Druppel olijfolie over de wortels en breng op smaak met de overige tijm, knoflook, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en rooster circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Breng een pan met water aan de kook voor de pastinaak en aardperen. Schil de pastinaak en aardperen en snijd klein. Kook in circa 20 minuten gaar. Giet daarna het water af en bewaar wat kookvocht. Pureer de groenten met een staafmixer tot een puree en voeg wat kookvocht toe. Druk de puree met de bolle kant van een grote soeplepel door een zeef. Je krijgt een fluweelzachte mousseline. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de grote spruitjes eventueel doormidden. Kook de spruitjes met weinig water in circa 10 minuten beetgaar. Giet het water af en breng op smaak met nootmuskaat.
- Haal de seitan-spelt steak uit de verpakking en vang de bijbehorende saus op in een kommetje. Schraap zoveel mogelijk vocht van de seitan steak. Verhit bakolie in een koekenpan en schroei kort aan beide zijden. Blus af met de saus, temper het vuur en bak nog 2-3 minuten per zijde.
- Serveer de seitan-spelt steak met daarover een scheutje saus. Heerlijk met de mousseline, gekaramelliseerde ui, geroosterde penen en spruitjes.
TIP
Strooi net voor het serveren wat takjes tijm over de seitan steak. In plaats van kookvocht kun je ook soja cuisine of haver cuisine gebruiken om de mousseline nog romiger te maken. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Vegetarisch, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie670 kcal
Koolhydraten51 g
Suiker17 g
Vet28 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit42 g
Vezels19 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
Tarwe
Sojabonen
Gluten


