Schorseneren met bavette en pompoenpuree

Schorseneren met bavette en pompoenpuree ! Weinig koolhydraten

| 534 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Afvallen
Lactose
Melk
Rund

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Oranje pompoenHerkomst: Overesch
  • 400 g SchorsenerenHerkomst: arenosa
  • 0.5 st CitroensapHerkomst: Campisi
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Bavette
  • 60 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel

Zelf toevoegen

  • 2 el (Appel)azijn
  • 2 el Boter
  • 0.5 el Nootmuskaat
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente310 g
vita-scoreVitaliteit76 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq10.186 g
water-reduction-scoreWater152,6 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Haal het vlees uit de verpakking en laat rustig op kamertemperatuur komen.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Was de pompoen, halveer en verwijder de pitten en draden. Snijd in gelijke stukken en kook in circa 20 minuten gaar. Giet het kookvocht af en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met (appel)azijn, zout en peper.
  3. Zet intussen een kom met citroenwater (of azijnwater) klaar. Was de schorseneren grondig onder de kraan en schil met een dunschiller tot je mooie witte stengels overhoudt. Snijd in stukken van 5 cm en leg direct in het citroenwater om verkleuren te voorkomen. Giet daarna het citroenwater weg.
  4. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de schorseneren 10 minuten op een middelhoog vuur. Giet dan het water af en vang het kookvocht op. Roer de crème fraîche los met een beetje kookvocht en schenk in de pan. Kook nog eens 5-10 minuten op een laag vuur en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  5. Pel intussen de ui en snijd in ringen of partjes. Kruid de bavette met peper en zout. Verhit olie in een kleine bakpan en bak de bavette samen met de ui in 1 minuut rondom bruin op een hoog vuur. Temper het vuur, voeg een klontje boter toe en braad nog circa 5 minuten (afhankelijk van de dikte). Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat ongeveer 5 minuten rusten voor serveren.
  6. Snijd de bavette in hele dunne plakken en serveer met de pompoenpuree en de schorseneren in roomsaus.
TIPJe kunt de schorseneren ook eerst koken en daarna schillen, dat gaat een stuk makkelijker.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Schorseneren worden niet veel meer gegeten, omdat het schoonmaken bewerkelijk is. Maar de smaak is heerlijk en doet denken aan asperges of artisjokken. Bij het schillen van schorseneren komt er een wit, plakkerig sap vrij dat vlekken aan je handen kan geven. Om deze reden noemden ze schorseneren vroeger ook wel ‘keukenmeidenverdriet’. Schorseneren bevatten bijzondere vezels (inuline), waar bacteriën in de darmen echt dol op zijn! Je bent lief voor je darmen, als je deze groenten regelmatig op het menu zet.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie534 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker38 g
Vet28 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit30 g
Vezels7 g
Zout0.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Melk
Rund