Scholfilet met preilinten

Scholfilet met preilinten in dille-roomsaus en gepofte tomaat

| 508 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Afvallen, Ketogeen
Vis
Gluten
Tarwe
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 75 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 200 g Scholfilet
  • 5 g Verse dilleHerkomst: Forc
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 2 st PreiHerkomst: Peeters

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 g Meel
  • 1 g Paneermeel
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit69 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.318 g
water-reduction-scoreWater1,5 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ovenschaal).
  2. Halveer de tomaat en plaats met het snijvlak naar boven in de oven. Pof de tomaten in de oven tot de schilletjes gaan barsten (15-20 minuten).
  3. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in lange platte tagliatelle linten. Was in een vergiet onder de kraan en kook de prei linten 1-2 minuten. Giet daarna het water af.
  4. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de verse dille klein. Verhit bakolie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de crème fraîche toe en verwarm al roerend op een laag vuur. Doe de prei linten erbij. Breng op smaak met de verse dille, zout en peper. Wil je de saus wat dunner? Voeg dan een scheutje water toe.
  5. Verwarm olie (of roomboter) in een bakpan. Meng paneermeel en meel en wentel de scholfilet erdoor. Breng op smaak met zout en peper en bak aan weerszijden bruin en gaar op een middelhoog vuur.
  6. Serveer de prei linten in roomsaus met de gepofte tomaat en gebakken scholfilet.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de tomaat ook in plakjes snijden en kort bakken in een koekenpan.

II

Dit is een super makkelijk en lekker gerecht met een gouden combinatie: prei, room en verse vis. Voor een leuk effect snijd je de prei niet in ringetjes maar in de lengte in lange 'tagliatelle' linten. De scholfilet wordt geleverd door Fish & More. Dit bedrijf werkt met duurzaam gevangen en biologisch gekweekte vis. De keurmerken en certificaten MSC, ASC en Skal Biocontrole geven aan dat deze vis voldoet aan alle internationale standaarden om vis biologisch of duurzaam te mogen noemen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie508 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker12 g
Vet35 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout0.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Vis
Gluten
Tarwe
Lactose
Melk