Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was of schil de zoete bataat en snijd in frieten. Snijd de prei in stukken van 2 cm en spoel goed af onder de kraan. Was de tomaat en halveer deze.
Leg alles op de de bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster in 25 minuten bruin en gaar.
Wentel de scholfilet door het meel. Verhit olie in een bakpan en bak de vis gaar op een middelhoog vuur. Keer halverwege om.
Maak intussen een sausje van de sojayoghurt en mayonaise en pers de knoflook erboven uit. Roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de gebakken scholfilet met de geroosterde groenten. Heerlijk met de knoflooksaus.
TIPDe knoflooksaus is ook erg lekker met dille en citroen.
II
Knoflook is een van de meest gebruikte smaakmakers in de keuken. Het is er vooral om andere smaken te ondersteunen. Een knoflooksmaak in je mond ontstaat niet in je mond maar in je maag en darmen. Verse peterselie eten kan weer zorgen voor een frisse(re) mond. Knoflook is lekker, aromatisch maar ook goed voor de huid en gewrichten, hart en bloedvaten.