Schartongrolletjes met quinoa, roodlof, walnoot en abrikoos

758 kcal
0 g groente

In dit special recept van Frank Fol zit Schartong filet. Deze wordt als een rolletje met tuinkers gestoomd in de oven. Met daarnaast een salade van quinoa met walnoot, abrikoos, wortel en roodlof. De smaak is van roodlof is iets pittiger dan die van witlof en is rauw in een salade op zijn lekkerst. Heerlijk in smaakcombinatie met de zoete abrikozenpuree.

Schartongrolletjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g Abrikozen Herkomst: Green Age
  • 30 l Yoghurt Herkomst: weerribben zuivel
  • 130 g Quinoa Herkomst: Greenfood50
  • 25 bakje Tuinkers Herkomst: Discover fresh
  • 250 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 2 st Roodlof Herkomst: bonaventura
  • 1 st Radicchio Herkomst: Spanje
  • 25 g Walnoten Herkomst: ekomenu maatwerk 50 g oud
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng een pan met een klein beetje water aan de kook en kook 1/3 van de abrikozen zacht in circa 10 minuten. Giet daarna het water af en laat de abrikozen even afkoelen. Pureer vervolgens de abrikozen met een staafmixer en mix de yoghurt erdoorheen.
  3. Spoel intussen de quinoa goed af onder de kraan in een zeef. Breng 2 keer zoveel water aan de kook als de hoeveelheid quinoa zelf. Kook de quinoa 10 minuten op een laag vuur. Giet daarna het overtollige water af en zet afgedekt opzij.
  4. Snijd de schartong in gelijke dunne plakken. Smeer de vis in met de abrikozenpuree (bewaar wat voor garnering), beleg met de helft van de tuinkers en rol de vis op. Pak de visrolletjes in met aluminiumfolie en plaats in de voorverwarmde oven, gebruik hiervoor een ovenschotel of een bakplaat. Stoom de vis in circa 10-15 minuten gaar.
  5. Schil de wortels en snijd in kleine blokjes. Snijd de roodlof in flinterdunne reepjes. Verwarm bakolie in een koekenpan en roerbak de wortels kort. Snijd de overgebleven abrikozen in kleine stukjes en hak de walnoten grof. Heb je een glutenallergie? Spoel dan de noten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Meng de quinoa met de wortels, roodlof, walnoten en abrikozen in een kom. Roer een scheut olijfolie extra vierge en zeezout en peper van de molen erdoor.
  6. Snijd met een scherp mes de visrolletjes door. Strijk op elk bord wat van de overgebleven abrikozenpuree en leg daar de visrolletjes op. Verdeel de quinoa salade over de borden en garneer met wat tuinkers.
TIP
Ook lekker om wat komkommer in stukjes door de quinoa te doen.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 336%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 12%
co2-reduction-score
CO2 eq + 1.932%
water-reduction-score
Water + 1.199%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGlutenvrijGezin9 maandenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie758 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker39 g
Vet30 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit34 g
Vezels17 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Melk
Noten
Vis
Lactose
nutriscore-B

Vergelijkbare recepten