Savooiekool-pastinaak gratin met rundergehakt

615 kcal
430 g groente

Savooiekool (of groene kool) zit boordevol vitamine K en vitamine C. Verder bevat kool ook veel foliumzuur en vitamine A. Naast het feit dat savooiekool gezond is, heeft kool ook een genezende werking. Van oudsher worden koolbladeren op wonden gelegd. Het blad zou het genezingsproces van de (schaaf)wond, schram of blauwe plek kunnen versnellen.

Savooiekool-pastinaak gratin

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Wortelpeterselie Herkomst: Arenosa
  • 0.5 st Savooiekool Herkomst: Waog
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Schil de wortelpeterselie, snijd in stukken en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
  3. Was de bladeren van de savooiekool onder de kraan, laat heel goed uitlekken en snijd klein. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook.
  4. Verhit olie een ruime bakpan en fruit de ui 2 met het rundergehakt rul. Voeg dan de savooiekool toe en bak al omscheppend totdat de kool slinkt. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Schep de savooiekool in een ovenschaal.
  5. Stamp de wortelpeterselie (eventueel met een beetje kookvocht) tot een puree. Schep de puree op het gehakt-savooiekoolmengsel en strooi de geraspte kaas erover. Plaats de ovenschotel nog 10 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas smelt. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een knapperige korst.
TIP
Het is ook erg lekker om champignons met de kool mee te bakken.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente + 241%
vita-score
Vitaliteit + 27%
co2-reduction-score
CO2 eq + 24%
water-reduction-score
Water -45%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie615 kcal
Koolhydraten21 g
Suiker13 g
Vet40 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit40 g
Vezels14 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Melk
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten