Saltimbocca a la romana

Saltimbocca a la romana met worteltjes

| 654 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, 9 maanden, Glutenvrij, Afvallen, Gezin, Variatie
Lactose
Melk
Varken
Selderij

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Salie (zakje)Herkomst: forc ekomenu zakje (week nummer?)
  • 45 g KatenspekHerkomst: st. hendrick
  • 200 g VarkensmedaillonsHerkomst: ekomenu maatwerk
  • 500 g WortelsHerkomst: Greenorganics
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 100 ml Witte wijn of water
  • 15 g Roomboter
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente360 g

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 20 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  2. Pel en snipper de ui. Was of schil de wortels en snijd in plakjes. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook de wortels in 8-10 minuten gaar. Giet vervolgens het water af.
  3. Voor de saltimbocca leg je de varkensmedaillons tussen plasticfolie en sla je het vlees plat (bijvoorbeeld met een vleeshamer of de onderkant van een pan). Kruid het vlees met peper en leg op elk stuk 2-3 blaadjes salie. Wikkel dan het spek om de medaillons.
  4. Verhit bakolie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een koekenpan en fruit de ui in 2 minuten glazig. Doe de saltimbocca erbij en bak eerst de kant met salie 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Keer voorzichtig om en bak nog eens 2-3 minuten. Leg het vlees op een warm bord en dek af met aluminiumfolie.
  5. Schenk witte wijn of water en (nog) een klontje roomboter in de koekenpan en laat de uien-jus op een hoog vuur tot de helft inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Heb je nog salie over, dan kun je enkele blaadjes in de jus meekoken. Leg de saltimbocca terug in de jus en laat nog 2 minuten zachtjes sudderen.
  6. Serveer de saltimbocca met de wortels en aardappels met de uienjus.
TIPItalianen gebruiken vaak marsala in plaats van witte wijn of water (Ben je zwanger? Dan adviseren wij je om de jus met water te bereiden).

II

Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Van origine bereid je dit gerecht met kalfsvlees, parmaham en natuurlijk salie. Letterlijk betekent saltimbocca ‘springt in de mond’ en in dit geval is dat vandaag een heerlijke variant van varkensmedaillons met spek omwikkeld.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie654 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker17 g
Vet22 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit33 g
Vezels13 g
Zout0.8 g

Allergenen informatie

Lactose
Melk
Varken
Selderij