Saltimbocca a la romana met salie-jus orzo en geblakerde paprika

703 kcal
250 g groente

Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Van origine bereid je dit gerecht met kalfsvlees, parmaham en natuurlijk salie. Salie heeft een heerlijke, kruidige smaak die doet denken aan de mediterraanse keuken. Letterlijk betekent saltimbocca ‘springt in de mond’ en in dit geval is dat vandaag een heerlijke variant van varkensmedaillons met spek omwikkeld.

Saltimbocca a la romana met salie-jus

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Orzo Herkomst: Yon
  • 200 g Varkensmedaillons Herkomst: Future Food Group
  • 50 g Katenspek Herkomst: St. hendrick
  • 0.5 st Verse salie Herkomst: Herbio
  • 400 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Boter
  • 100 ml Witte wijn of water
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de orzo in een zeef onder de kraan en kook in 8-10 minuten gaar. Roer daarbij regelmatig. Giet het water af en laat even uitdampen.
  2. Voor de saltimbocca leg je de varkensmedaillons tussen plasticfolie en sla je het vlees plat (bijvoorbeeld met een vleeshamer of de onderkant van een pan). Kruid het vlees met peper en leg op elk stuk 2-3 blaadjes salie. Wikkel dan het spek erom. Verhit olie in een bakpan en bak de saltimbocca aan beide kanten op een middelhoog vuur. Keer voorzichtig om met een spatel en zorg dat het spek op zijn plek blijft. Leg het vlees op een warm bord en dek af met aluminiumfolie.
  3. Schenk witte wijn of water en een klontje boter in de bakpan en laat de jus op een hoog vuur tot de helft inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Heb je nog salie over, dan kun je enkele blaadjes in de jus meebakken. Leg de saltimbocca terug in de jus en laat afgedekt nog zachtjes sudderen.
  4. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Pel de ui en snijd in partjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de paprika en ui op een hoog vuur totdat ze donker kleuren. Temper het vuur en laat zachtjes verder garen of zet afgedekt opzij.
  5. Serveer de saltimbocca met de geblakerde paprika, orzo en salie-jus.
TIP
Italianen gebruiken vaak marsala in plaats van witte wijn of water.
4,4
Gemiddelde van 19 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -3%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 23%
co2-reduction-score
CO2 eq + 47%
water-reduction-score
Water + 83%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij9 maandenSpecialsEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie703 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker14 g
Vet26 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit38 g
Vezels8 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Paprika
Tarwe
Gluten
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten