Saltimbocca a la romana

Saltimbocca a la romana met romanesco

| 758 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Gezin, Glutenvrij
Lupine
Lactose
Varken
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
 • 200 g Varkensmedaillons
 • 1 st RomanescoHerkomst: Solid
 • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: waog
 • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
 • 5 g SalieHerkomst: Forc
 • 45 g KatenspekHerkomst: st. hendrick

Zelf toevoegen

 • 100 ml Witte wijn of water
 • 1 el Bakolie
 • snufje Zout en peper
 • 1 g Boter

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
 1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 20 minuten gaar. Giet daarna het water af. Als je het lekker vindt kun je de aardappels nog even opbakken.
 2. Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook voor de romanesco. Verwijder de bladeren en snijd de roosjes van de stronk. Snijd ook de stronk in stukken en kook de romanesco met de deksel op de pan 10-15 minuten. Prik regelmatig erin om de gaarheid te controleren. Het is lekker als de groente nog een beetje een ‘bite’ heeft. Giet daarna af en breng op smaak met zout en peper. Zet afgedekt opzij.
 3. Voor de saltimbocca leg je de varkensmedaillons tussen plasticfolie en sla je het vlees plat (bijvoorbeeld met een vleeshamer of de onderkant van een pan). Kruid het vlees met peper en leg op elk stuk 2-3 blaadjes salie. Wikkel dan het spek om de medaillons.
 4. Pel de ui en snijd in partjes. Verhit olie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en fruit de ui in 2 minuten glazig. Doe de saltimbocca erbij en bak eerst de kant met salie 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Keer voorzichtig om en bak nog eens 2-3 minuten. Leg het vlees op een warm bord en dek af met aluminiumfolie.
 5. Schenk witte wijn of water en (nog) een klontje roomboter in de bakpan en laat de uien-jus op een hoog vuur tot de helft inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Heb je nog salie over, dan kun je enkele blaadjes in de jus meekoken. Leg de saltimbocca terug in de jus en laat nog 2 minuten zachtjes sudderen.
 6. Serveer de saltimbocca in uienjus met de romanesco en aardappels.
TIPItalianen gebruiken vaak marsala in plaats van witte wijn of water (Ben je zwanger? Dan adviseren wij je om de jus met water te bereiden).

II

Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Van origine bereid je dit gerecht met kalfsvlees, parmaham en natuurlijk salie. Letterlijk betekent saltimbocca ‘springt in de mond’ en in dit geval is dat vandaag een heerlijke variant van varkensmedaillons met spek omwikkeld. Heerlijk in combinatie met aardappels en romanesco.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie758 kcal
Koolhydraten54 g
Suiker8 g
Vet35 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit42 g
Vezels14 g
Zout1.1 g

Allergenen informatie

Lupine
Lactose
Varken
Melk