Orzo met geroosterde bloemkool en daslookpesto met gehakte hazelnootjes
4,3
777 kcal
250 g groente

Wist je dat daslook een eetbare plant is die je vaak in het wild vindt in bossen? Het heeft een sterke knoflookgeur en -smaak en doet het erg goed in salades, soepen en sauzen. Kort beschikbaar, dus nu heerlijk van het seizoen!
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ruime braadslede). Zorg dat de oven goed heet is. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd in kleine roosjes en de stronk in kleine stukken. Was de courgette en snijd in blokjes. Pel de ui en snijd in stukken. Kruid de groenten met zout en peper en besprenkel met de helft van de olijfolie. Rooster de bloemkool, courgette en ui goudbruin en gaar in 30 minuten. Schep halverwege om en zet de laatste minuten eventueel de ovengrill aan.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de orzo in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten gaar. Roer daarbij af en toe. Giet het water af en laat even uitdampen.
- Was de daslook en laat uitlekken. Hak de daslook (ook de bloemetjes), de basilicum, 3/4 van de hazelnoten en 3/4 van de geraspte kaas in een hakmolen (of vijzel). Voeg citroensap en de rest van de olijfolie extra vierge toe en mix goed door elkaar tot een pesto. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de geroosterde groenten samen met de orzo en de pesto. Serveer met de overgebleven hazelnoten en geraspte kaas.
TIP
Voeg wat fijn geraspte citroenschil toe voor een vleugje citrusaroma en extra frisheid. Ook heerlijk als koude lunch de volgende dag! Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 200 g BloemkoolroosjesHerkomst: Snijderij
- 1 st CourgetteHerkomst: Lukassen
- 170 g OrzoHerkomst: Yon
- 1 st DaslookHerkomst: Herbio
- 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
- 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
- 50 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
- 3 el Olijfolie extra vierge
- 1 el Citroensap
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -31%
Groente + 98%
Vitaliteit + 45%
CO2 eq -52%
Water -13%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Gezin, Seizoen, Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie777 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker15 g
Vet41 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit23 g
Vezels7 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Gluten
Noten