Salade Niçoise met tonijn, ei en boterbonen ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
630 kcal
350 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST De salade Niçoise is - de naam verklapt het al - vernoemd naar de Franse stad Nice. Het grappige bij klassieke recepten is dat er in de loop der tijd allerlei variaties bedacht zijn voor hetzelfde recept. We proberen in de buurt te komen met dit recept!
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Spoel de boterbonen en mais onder de kraan en doe in een kom. Pel en snipper de ui fijn. Maak een dressing door mayonaise los te kloppen met olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, gedroogde groene kruiden (zoals basilicum of tijm), gesnipperde ui, zout en peper. Meng deze door de boterbonen en mais en roer goed door.
- Breng een kleine pan met water aan de kook. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Kook de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar en giet daarna het water af. Kook de eieren 8 minuten met de sperziebonen mee en laat daarna schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en snijd in partjes.
- Was de tomaat en snijd in partjes. Was de sla en scheur of snijd klein. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
- Hussel sla, sperziebonen en tomaat door elkaar en schep de mais en boterbonen erdoor. Garneer de salade met tonijn en eieren.
TIP
Heerlijk met olijven of rooster de krieltjes in de oven voor extra crunch. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 300 g BoterbonenHerkomst: La Bio Idea
- 100 g MaisHerkomst: Your Organic Nature
- 200 g SperziebonenHerkomst: Biosikelia
- 2 st EiHerkomst: 't paradijs
- 200 g TomaatHerkomst: Ecopark
- 1 st Little gemHerkomst: G's
- 160 g Tonijn in waterHerkomst: Fish Tales
- 2 el Mayonaise
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 1 tl Mosterd
- 1 tl Gedroogde groene kruiden
- 1 el Azijn
Meet hoe goed je eet
True price+ 3%
Groente+ 178%
Vitaliteit+ 27%
CO2eq -39%
Water+ 7%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie630 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker7 g
Vet34 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit39 g
Vezels17 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Mais
Peulvruchten
Vis
Ei