Salade Niçoise met olijven en zwarte bonenburger
Nog geen reviews
630 kcal
0 g groente
De salade Niçoise is - de naam verklapt het al - vernoemd naar de Franse stad Nice. Het grappige bij klassieke recepten is dat er in de loop van de tijd allerlei variaties bedacht zijn voor hetzelfde recept. We maken vandaag een vegan variant van de salade Niçoise en gebruiken aardappels, sla, sperziebonen, tomaat, groene olijven en een zwarte bonenburger.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
- 150 g Sperziebonen Herkomst: Van de Spek
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
- 0.5 st Romaanse sla Herkomst: Ekologisch
- 60 g Groene olijven met knoflook Herkomst: marc't 125 g
- 2 st Cashew-zwarte bonenburger Herkomst: Soto
- 1 el Vegan mayonaise
- 1 el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet onafgedekt opzij.
- Breng nog een pan met water aan de kook. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
- Pel en snipper de ui heel fijn. Was de tomaat en snijd in partjes. Was de sla en snijd klein. Laat de olijven uitlekken in een zeef, halveer ze of snijd de olijven in plakjes.
- Verwarm een bakpan en bak de cashew-zwarte bonenburgers op een laag vuur aan weerszijden gaar. Je kunt daarbij een beetje bakolie gebruiken, maar dat hoeft niet.
- Maak een dressing door de vegan mayonaise los te kloppen met olijfolie extra vierge, zout en peper. Meng de dressing met de aardappels. Hussel de groenten erdoor en strooi de olijven erover. Snijd de zwarte bogenburger in repen en serveer op de salade.
TIP
Heerlijk met kappertjes of augurken. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -31%
Groente -100%
Vitaliteit + 31%
CO2 eq -77%
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Lactosevrij, Glutenvrij, Variatie, Afvallen, Vegetarisch, Gezin, 9 maanden, Vegan, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie630 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker9 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit17 g
Vezels14 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Noten
Mosterd
Peulvruchten
Mais


