Salade Niçoise met krieltjes en tonijn mais en sperziebonen

4,5
Gemiddelde van 4 reviews
790 kcal
370 g groente
Salade Niçoise met krieltjes en tonijn

De salade Niçoise is - de naam verklapt het al - vernoemd naar de Franse stad Nice. Het grappige bij klassieke recepten is dat er in de loop der tijd allerlei variaties bedacht zijn voor hetzelfde recept. We proberen in de buurt te komen met dit recept!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de krieltjes. Breng een pan met water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maïskolf. Halveer de maïskolf met een scherp mes en kook samen met de krieltjes in circa 15 minuten gaar (als de korrels donkergeel kleuren, is de maïs gaar). Voeg tijdens het koken geen zout toe, want dan worden de vliesjes van de korrels taai. Giet daarna het water af. Leg de krieltjes en mais in een bakje en bestrooi met zout, paprikapoeder en tijm.
  2. Breng een kleine pan met water aan de kook. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af. Kook de eieren 8 minuten met de sperziebonen mee en laat daarna schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en snijd in partjes.
  3. Pel en snipper de ui heel fijn. Was de tomaat en snijd in partjes. Was de sla en snijd klein. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
  4. Maak een dressing door mayonaise los te kloppen met olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper.
  5. Hussel sla, sperziebonen en tomaat door elkaar en schep de dressing erdoor (of serveer de dressing apart). Garneer de salade met tonijn, krieltjes, eieren en maïskolf.
TIP
Heerlijk met olijven of rooster de krieltjes in de oven voor extra crunch.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g KrieltjesHerkomst: Potato next
  • 1 st MaïskolfHerkomst: Overesch
  • 200 g SperziebonenHerkomst: Biosikelia
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 1 st Little gemHerkomst: De Eerste
  • 160 g TonijnHerkomst: Fish4ever
Zelf toevoegen
  • 2 el Mayonaise
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Tijm
  • 1 el Azijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price 0%
vegetablecounter
Groente+ 194%
vita-score
Vitaliteit+ 31%
co2-reduction-score
CO2eq -47%
water-reduction-score
Water -8%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieSeizoenAfvallenSpecialsLactosevrijEiwitrijk9 maandenGlutenvrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie790 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker14 g
Vet35 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit42 g
Vezels17 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Ei
Mosterd
Vis
Mais
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin