Salade met kliswortel, raapjes en brie

Salade met kliswortel, raapjes en brie ! Weinig koolhydraten

| 566 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Afvallen
Melk
Mosterd
Noten
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 1 st Krop slaHerkomst: Biogarden
  • 1 st Brie puntjeHerkomst: oma
  • 5 g BieslookHerkomst: Forc
  • 300 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
  • 300 g KliswortelHerkomst: Arenosa

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • 2 el Azijn (of citroensap)
  • 1 el Mosterd
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente420 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.255 g
water-reduction-scoreWater91,2 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een beetje azijn aan de kook. Was of schil de raapjes en kliswortel en snijd in gelijke stukken van 2-3 cm. Kook de raapjes en kliswortel 10-15 minuten en giet het water af. Laat even uitdampen.
  2. Pel en snipper intussen de ui. Was de sla en laat goed uitlekken (gebruik bijvoorbeeld een sla centrifuge). Snijd de brie in stukken. Snijd de bieslook klein. Klop een dressing van de mosterd, verse bieslook, olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de voorgekookte raapjes en kliswortel toe en roerbak 5 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge bakpan lichtbruin.
  5. Meng de sla met de kliswortel en raapjes. Verdeel de brie en de hazelnoten erover en besprenkel met de dressing.
TIPJe kunt een aantal plakjes kliswortel ook frituren, dan is het net chips. Of wokken met een beetje sojasaus.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag leveren we een niet alledaagse groente: kliswortel. Kliswortel ziet er uit als schorseneer, maar smaakt heel anders! Hij houdt, ook als hij na 15-20 minuten koken gaar is, een stevige ‘bite.’ Voor de bereiding kan de receptuur van schorseneren worden gebruikt. Let op: de wortel heeft de neiging te verkleuren. Dat is te voorkomen door wat citroensap of azijn erover te sprenkelen. De kliswortel heeft een geneeskrachtige werking; het werkt bloedzuiverend en vochtafdrijvend.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie566 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker13 g
Vet32 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit22 g
Vezels12 g
Zout1.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Mosterd
Noten
Lactose