Breng een pan met water en een beetje azijn aan de kook. Was of schil de raapjes. Schil de kliswortel en snijd in stukken van 2-3 cm. Kook de raapjes en kliswortel 10-15 minuten en giet het water af. Laat even uitdampen.
Pel en snipper intussen de ui. Was de sla en laat goed uitlekken (gebruik bijvoorbeeld een sla centrifuge). Snijd de brie in stukken. Klop een dressing van de mosterd, honing, olijfolie, azijn, zout en peper.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de voorgekookte raapjes en kliswortel toe en roerbak 3 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge bakpan lichtbruin.
Meng de sla met de kliswortel en raapjes. Verdeel de brie en de hazelnoten erover en besprenkel met de dressing.
TIPJe kunt de kliswortel ook roerbakken met een beetje sojasaus.
II
Vandaag leveren we een niet alledaags ingrediënt: kliswortel. Kliswortel ziet er uit als schorseneer, maar smaakt heel anders! Hij houdt, ook als-ie na 15-20 minuten koken gaar is, een stevige ‘bite.’ Voor de bereiding kan de receptuur van schorseneren worden gebruikt. De wortel heeft de neiging te verkleuren. Dat is te voorkomen door wat citroensap toe te voegen.