Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook afgedekt in 10-12 minuten gaar. Giet het overtollige water weg en zet afgedekt opzij.
Schil en rasp de gember en de kurkuma. Pel en snipper de knoflook. Rasp de groene schil van de limoen. Meng alles door elkaar en kruid met komijnpoeder. Bereid de bouillon.
Snijd de Chinese kool in reepjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
Verwarm olie en boter in een brede bakpan. Bak hierin kort het kruidenmengsel. Voeg de Chinese kool en paprika toe en roerbak deze 4-5 minuten op een hoog vuur. Voeg de kokosroom, bouillon toe en limoensap toe, breng aan de kook en temper het vuur. Laat zachtjes pruttelen en kruid met zout en peper.
Kook intussen de eieren in 6-8 minuten gaar. Laat ze schrikken in koud water, pel en snijd doormidden. Schep de rijst in kommen en schep de groente en saus erbij. Leg de eitjes er bovenop en garneer met fijn gehakte koriander.
TIPVerse koriander is lastig, helemaal voor kinderen. Houd het apart zodat iedereen zelf naar smaak kan toevoegen.
II
In Indonesië is dit een bekend gerecht en dat jij wilt leren kennen. Knapperige groente in een kruidige kokossaus, erbij een eitje en rijst. Dat wordt smullen binnen 20 minuten!