Runderkebab met yoghurtsaus en aardappel-groenten melange

727 kcal
0 g groente

De naam kebab betekent ‘gebakken vlees’ in het Perzisch. Kebab wordt gemaakt van gebraden en gekruid vlees of kip. We serveren de kebab met een heerlijk yoghurt-knoflook sausje met verse koriander. Koriander heeft een uitgesproken smaak, die iets weg heeft van een combinatie van peterselie en citroen.

Runderkebab met yoghurtsaus

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: waog
  • 400 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 2 st Knoflookteen
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
  • 5 g Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 75 ml Yoghurt Herkomst: Sobbeke
  • 2 tl Tzatzikikruiden Herkomst: het blauwe huis
  • 0.5 bosje Bosui Herkomst: Van Oers
Zelf toevoegen
  • 20 g Paneermeel
  • 2 tl Gehaktkruiden
  • 1 st Ei
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Schil of was de aardappels en snijd klein. Schrap of schil de wortel en snijd klein. Kook de aardappels en wortel in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  2. Pel en snipper de knoflook en de helft van de ui. Snijd de andere helft van de ui in halve ringen. Doe het gehakt in een grote kom. Voeg de gesnipperde ui, het paneermeel, ei, gehaktkruiden en de helft van de koriander en knoflook toe. Kneed dit goed door elkaar. Neem ongeveer 50 g gehakt per stokje en kneed dit om het stokje heen (Heb je geen stokjes? Draai dan kleine gehaktballetjes ervan).
  3. Verwarm olie in een grillpan of bakpan. Gril de kebab in de pan met de halve uiringen.
  4. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes. Verhit olie in een bakpan en bak de voorgekookte aardappels en wortel 5-10 minuten. Bak de laatste 3 minuten de bosui mee.
  5. Doe de yoghurt in een bakje en meng de andere helft van de knoflook en koriander erdoor. Breng de saus op smaak met de tzatzikikruiden, zout en (chili)peper.
  6. Maak het bord op met de aardappels, groenten en kebabspiesjes. Serveer met de tzatzikisaus.
TIP
Het gehakt is ook erg lekker met rode peper of chilivlokken.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieEiwitrijkSeizoenGezin9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie727 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker19 g
Vet29 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit33 g
Vezels12 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Koriander
Lactose
Melk
Rund
Gluten
Tarwe
Ei

Vergelijkbare recepten