Runderhamburger met gekleurde wortel en knolselderij

Runderhamburger met gekleurde wortel en knolselderij ! Weinig koolhydraten

| 557 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,3
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Afvallen
Rund
Mosterd
Selderij

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Champignons
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 400 g RegenboogpeenHerkomst: Bioromeo
  • 200 g Runderhamburgers
  • 0.5 st KnolselderijHerkomst: In de Wind
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • 2 el Gedroogde tijm
  • 2 el Olie
  • 1 el Mosterd
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente400 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.904 g
water-reduction-scoreWater23,9 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een grote ovenschaal.
  2. Was of schil de wortels, snijd in de lengte doormidden of in vieren. Schil de knolselderij, snijd in plakken en daarna in lange, gelijke 'frieten.' Snijd de regenboogpeen en knolselderij ongeveer even dik, zodat alles gelijktijdig gaar is. Leg de groenten op de bakplaat, besprenkel met olie en breng op smaak met tijm, zout en peper. Rooster in circa 25 minuten gaar in de oven.
  3. Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de champignons in plakjes. Verhit olie in een kleine bakpan en bak de hamburgers 4-5 minuten per kant op een middelhoog vuur. Bak de ui en champignons met de hamburgers mee.
  4. Neem de hamburgers uit de pan, verpak ze in aluminiumfolie en laat nog 3 minuten op een (warm) bord rusten. Voor de jus: schep de mosterd en een scheutje kookvocht in de pan en verwarm nog enkele minuten.
  5. Serveer de geroosterde groenten met de hamburgers en de mosterdjus. Strooi wat verse peterselie erover.
TIPZorg dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bakken.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Deze week hebben we een lekker gerecht met regenboogpeen op het menu. Iedereen kent de oranje gekleurde wortels, maar wist je dat de wortels vroeger wit, geel of paars waren? Ter ere van het koninklijk huis werden er destijds oranje wortels op de markt gebracht. Sindsdien zijn de andere gekleurde penen een beetje in de vergetelheid geraakt. Jammer toch!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie557 kcal
Koolhydraten28 g
Suiker13 g
Vet34 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit25 g
Vezels19 g
Zout2.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund
Mosterd
Selderij