Rucola-geitenkaas salade met honingdressing

Rucola-geitenkaas salade met honingdressing ! weinig koolhydraten

| 334 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Afvallen, Koolhydraatbewust
Melk
Noten
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 125 g Geitenkaas
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 25 g Walnoten
  • 2 st TomaatHerkomst: Solid
  • 100 g Rucola

Zelf toevoegen

  • 2 el Honing
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente210 g
vita-scoreVitaliteit83 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.112 g
water-reduction-scoreWater51,3 l

Voorbereiding (10 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de sjalot. Was de tomaat en snijd klein. Spoel de rucola in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd eventueel een beetje kleiner. Leg alles in een ruime schaal.
  2. Verbrokkel de geitenkaas over de salade en hussel alles door elkaar.
  3. Hak de walnoten grof en rooster enkele minuten in een droge bakpan.
  4. Pers het sap van de citroen in een kommetje en roer de honing en olijfolie extra vierge erdoor zodat je een egale dressing krijgt. Kruid met zout en peper en schenk over de salade. Werk af met de walnoten.
TIPDoe er wat extra peper overheen voor een wat pittigere salade

II

Vandaag een rucola-geitenkaas salade met honingdressing. De geitenkaas en citroen-honing dressing geeft de salade een friszoete smaak.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie334 kcal
Koolhydraten17 g
Suiker9 g
Vet23 g
Verzadigd vet1 g
Eiwit14 g
Vezels3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Noten
Lactose