Roze pannenkoek met spinazie-cottage cheese

Nog geen reviews
765 kcal
0 g groente
Roze pannenkoek
arrow down

Pannenkoeken worden over de hele wereld gegeten, soms hartig, soms zoet. Met slechts een paar ingrediënten tover je een lekkere maaltijd op tafel. Vandaag kleuren we het beslag roze met voorgekookte rode bietjes. Heerlijk in combinatie met spinazie en cottage cheese.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Snijd de bietjes klein en pureer met een staafmixer of pureestamper tot een puree. Bewaar wat bietenblokjes om het gerecht mee te garneren. Was de spinazie grondig, snijd klein en verwijder desgewenst de harde steeltjes. Pel en snipper de ui. Blancheer de alfafa door kokendheet water erover te gieten. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.
  2. Doe de pannenkoekenmix, bietenpuree, eieren en melk in een beslagkom en mix alles tot een glad beslag. Zet vervolgens opzij.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg 3/4 van de spinazie toe en bak mee. Zodra de spinazie slinkt, schep je de cottage cheese erdoor. Verwarm nog enkele minuten. Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
  4. Verhit olie in een andere bakpan (of gebruik 2 pannen). Giet wat beslag in het midden van de pan en draai de pan vervolgens snel rond totdat de hele bodem bedekt is met beslag. Bak op een middelhoog vuur totdat de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant lichtroze. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant. Bak zo verder totdat al het beslag op is.
  5. Verdeel het spinazie-cottage cheese mengsel over de pannenkoeken en garneer met wat verse spinazie, bietenblokjes en geblancheerde alfafa. Je kunt de pannenkoeken ook oprollen en opgerold serveren.
TIP
Heb je liever groene pannenkoeken? Pureer dan het beslag met gekookte spinazie.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Rode bietjes, gekooktHerkomst: Puur NL
  • 200 g Cottage cheeseHerkomst: zuger
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 bakje AlfalfaHerkomst: Van der Plas
  • 200 g Pannenkoekmix meergranenHerkomst: Ekoplaza
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 100 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
Zelf toevoegen
  • 300 ml Melk
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -5%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 23%
co2-reduction-score
CO2eq -43%
water-reduction-score
Water -68%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGezinVegetarischVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie765 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker19 g
Vet28 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit35 g
Vezels9 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Gluten
Peulvruchten
Ei
Melk
Lactose
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden