Roti met raapjes, kikkererwten en spinazie in kerrie-kokossaus
4,1
696 kcal
280 g groente

Een traditioneel roti gerecht heeft niet heel veel saus, maar we hebben heel stiekem aan deze roti wel veel saus toegevoegd, zodat je lekker kunt dopen. Een 100% favorietje voor het hele gezin!
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Schil de raapjes en snijd in blokjes. Was de tomaat en rode peper en snijd in stukjes. Bereid de bouillon.
- Verwarm de olie in een brede bakpan. Bak eerst de raapjes 3-4 minuten. Voeg dan de tomaat, rode peper, kikkererwten, garam masala en kerriepoeder toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de kokosroom en de bouillon en laat 5 minuten pruttelen. Voeg op het laatst de spinazie toe en laat slinken. Vind je de saus nog te dik, voeg dan extra water of bouillon toe.
- Verwarm de roti pannenkoek in een hete pan of in de oven. Schep hierop de groenten met de saus.
TIP
Je kunt de kikkererwten ook in een aparte (droge) koekenpan met chili en komijnpoeder lekker krokant bakken en over de roti sprenkelen. Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
- 200 g SpinazieHerkomst: Heulheuve
- 200 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
- 2 st TomaatHerkomst: Solid
- 0.5 st Rode peperHerkomst: Ecopark
- 2 tl Garam MasalaHerkomst: Het blauwe huis
- 160 g KokosroomHerkomst: Onoff Spices
- 2 st Roti pannenkoekHerkomst: Zainab foods
- 2 el Olie
- 200 ml Bouillon
- 1 tl Kerriepoeder
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 122%
Vitaliteit + 35%
CO2 eq -79%
Water -51%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Afvallen, Lekker snel, Vegan, 9 maanden, Vegetarisch, Variatie, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie696 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker8 g
Vet42 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit18 g
Vezels13 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Mosterd
Gluten
Tarwe
Koriander
Peulvruchten