Roti met koolrabi en ei in kokos-kerriesaus ! Weinig koolhydraten
4,2
612 kcal
330 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Een traditioneel roti-gerecht is niet met heel veel saus, maar we hebben heel stiekem aan de roti veel saus toegevoegd, zodat je lekker kunt dopen. Een 100% lekker gerecht met weinig koolhydraten en heel veel smaak!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Eieren Herkomst: 't paradijs
- 1 st Koolrabi Herkomst: de Waog
- 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 100 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 2 tl Garam Masala Herkomst: Het blauwe huis
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 200 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 1 st Roti pannenkoek Herkomst: Zainab foods
- 2 el Olijfolie
- 200 ml Groentebouillon
- 1 tl Kerriepoeder
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder de koude kraan en pel de eieren.
- Schil de koolrabi en snijd in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Bereid de bouillon.
- Verwarm olie in een brede bakpan. Bak eerst de koolrabi 3-4 minuten. Voeg dan de tomaat, kikkererwten, garam masala en kerriepoeder toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de kokosmelk en de bouillon en laat 5 minuten pruttelen.
- Was intussen de spinazie. Voeg op het laatst de spinazie toe aan de pan en laat slinken. Vind je de saus nog te dik, schenk dan extra water of bouillon erbij. Halveer de eieren en leg op de saus.
- Verwarm de roti pannenkoek in een hete pan of in de oven en eet met de groenten in kokos-kerriesaus.
TIP
Je kunt de eieren ook verkruimelen en over de saus strooien.4,2
Meet hoe goed je eet
True price -25%
Groente + 162%
Vitaliteit + 33%
CO2 eq -53%
Water + 20%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie612 kcal
Koolhydraten37 g
Suiker5 g
Vet41 g
Verzadigd vet21 g
Eiwit20 g
Vezels11 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Koriander
Gluten
Mosterd
Ei
Tarwe


