Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Lekker snel
EiTarwePeulvruchtenGlutenSojabonen
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
200 g Aardappels, vastHerkomst: Smits van Oijen
1 st KnoflookHerkomst: Proaco
3 st Tortilla wrapsHerkomst: Amaizin
2 st UiHerkomst: TVA Organics
2 el Garam MasalaHerkomst: Het blauwe huis
1 st RomatomaatHerkomst: Solid
200 g Tofu naturel
250 g SperziebonenHerkomst: Biosikelia
Zelf toevoegen
2 st Eieren
1 el Sojasaus
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit69 Punten
CO2eq802 g
Water28,3 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een steelpan met water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Giet het water af, laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was of schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Was de sperziebonen, verwijder de puntjes en halveer ze. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de tofu in blokjes.
Verhit olie in een ruime bakpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tofu, aardappel, sperziebonen en tomaat toe en bak kort mee. Voeg wat water toe en laat 15 minuten afgedekt stoven. Breng op smaak met masala, zout en peper.
Verwarm de tortilla wraps 5 minuten in een droge koekenpan of in de oven.
Serveer de tortillawraps met de roti en de gekookte eieren.
TIPJe kunt ook wat kokosmelk door de saus roeren om het geheel wat romiger te maken.
II
Roti is een Surinaams gerecht en bevat vaak kousenband, aardappel, rotibroodjes en kip. Wij maken deze week een vegetarische variant met tofu, sperziebonen en wraps. Ook erg lekker meteen gekookt eitje. We gebruiken masala als smaakmaker. Dit geurige kruidenmengsel bestaat uit koriander, kurkuma, komijn, mosterdzaad, nigella-zaad, fenegriek en peper. Onze kruidenleverancier Het Blauwe Huis werkt volgens de principes van de biologisch-dynamische landbouw.