Roti met masala

Roti met masala tofu en sperziebonen

| 693 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Lekker snel
Ei
Tarwe
Peulvruchten
Gluten
Sojabonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Aardappels, vastHerkomst: Smits van Oijen
  • 1 st KnoflookHerkomst: Proaco
  • 3 st Tortilla wrapsHerkomst: Amaizin
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 el Garam MasalaHerkomst: Het blauwe huis
  • 1 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 200 g Tofu naturel
  • 250 g SperziebonenHerkomst: Biosikelia

Zelf toevoegen

  • 2 st Eieren
  • 1 el Sojasaus
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit69 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq802 g
water-reduction-scoreWater28,3 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een steelpan met water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Giet het water af, laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was of schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Was de sperziebonen, verwijder de puntjes en halveer ze. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de tofu in blokjes.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tofu, aardappel, sperziebonen en tomaat toe en bak kort mee. Voeg wat water toe en laat 15 minuten afgedekt stoven. Breng op smaak met masala, zout en peper.
  4. Verwarm de tortilla wraps 5 minuten in een droge koekenpan of in de oven.
  5. Serveer de tortillawraps met de roti en de gekookte eieren.
TIPJe kunt ook wat kokosmelk door de saus roeren om het geheel wat romiger te maken.

II

Roti is een Surinaams gerecht en bevat vaak kousenband, aardappel, rotibroodjes en kip. Wij maken deze week een vegetarische variant met tofu, sperziebonen en wraps. Ook erg lekker meteen gekookt eitje. We gebruiken masala als smaakmaker. Dit geurige kruidenmengsel bestaat uit koriander, kurkuma, komijn, mosterdzaad, nigella-zaad, fenegriek en peper. Onze kruidenleverancier Het Blauwe Huis werkt volgens de principes van de biologisch-dynamische landbouw.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie693 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker8 g
Vet32 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit31 g
Vezels11 g
Zout0.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Ei
Tarwe
Peulvruchten
Gluten
Sojabonen