'Roti' masala met sperziebonen en gekruide tofu
4,1
804 kcal
250 g groente
Roti is een Surinaams gerecht en bevat vaak kousenband, aardappel, rotipannenkoek en kip. Wij maken deze week een vegetarische variant met tofu, sperziebonen en wraps. We gebruiken masala als smaakmaker. Dit geurige kruidenmengsel bestaat uit koriander, kurkuma, komijn, mosterdzaad, nigella-zaad, fenegriek en peper.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 350 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
- 250 g Sperziebonen Herkomst: Van de Spek
- 2 tl Garam masala Herkomst: Het blauwe huis
- 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 250 g Tofu, naturel Herkomst: prolaterre 500 g
- 4 st Wraps Herkomst: Amaizin
- 2 el Bakolie
- 200 ml Water
- 1 tl Sambal
- 1 el Sojasaus
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Was of schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Was de sperziebonen, verwijder de puntjes en halveer ze.
- Verhit olie in een ruime bakpan. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de aardappels en sperziebonen toe en bak kort mee. Schenk het water erbij en laat 15-20 minuten afgedekt smoren. Breng op smaak met de helft van de garam masala kruiden, sambal, zout en peper.
- Was de tomaat, snijd klein en voeg toe aan de aardappels en sperziebonen. De laatste 5 minuten laat je het zonder deksel pruttelen, zodat het vocht kan verdampen.
- Verhit olie in een bakpan. Snijd de tofu in blokjes en bak op een hoog vuur. Breng op smaak met de overgebleven garam masala kruiden, sojasaus, zout en peper.
- Verwarm de wraps 2 minuten in een droge bakpan of in de oven. Serveer de wraps met het aardappel-sperziebonen mengsel en de tofu. Je scheurt met je vingers stukjes wrap los en gebruikt dit als een soort opscheplepel.
TIP
Je kunt ook wat kokosmelk door de saus roeren om het geheel wat romiger te maken.4,1
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente + 98%
Vitaliteit + 32%
CO2 eq -80%
Water -73%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Eiwitrijk, Vegan, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie804 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker10 g
Vet32 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit32 g
Vezels13 g
Zout2.4 g
Allergenen informatie
Koriander
Mosterd
Peulvruchten
Tarwe
Sojabonen
Gluten


