Rosbief met chimichurry

Rosbief met chimichurry bimi en pastinaakpuree

| 806 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Gezin, Seizoen, Eiwitrijk, Variatie, Lactosevrij
Lactose
Melk
Lupine
Rund

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 10 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 250 g Rosbief
  • 500 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 200 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 2 el Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 200 g BimiHerkomst: Eco Espana
  • 25 g Gedroogde cranberriesHerkomst: horizon
  • 2 st Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • 1 el Witte wijnazijn
  • 2 el Olijfolie
  • 1 g Roomboter (of bakolie)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de pastinaak en aardappels. Schil de pastinaak en aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook in circa 15 minuten zacht. Giet daarna het water af en stamp met boter en wat kookvocht (of melk) tot een stevige, gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en schroei de rosbief kort aan beide zijden dicht. Temper het vuur en laat het vlees nog 25 minuten garen (afhankelijk van de dikte). Het is lekker als het vlees rosé is. Gebruik een vleestang om het vlees te keren. Leg de rosbief op een warm bord, breng op smaak met zout en peper en dek af met aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten.
  3. Mix de peterselie, Italiaanse kruiden, ui, rode peper, olie en witte wijnazijn met een staafmixer of keukenmachine fijn tot een gladde saus. Pel de knoflook en pers erboven uit. Laat de cranberries wellen in lauw water.
  4. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de bimi. Was de bimi en kook in 8-10 minute gaar. Giet het water af.
  5. Snijd de rosbief met een scherp mes in hele dunne plakjes. Schenk de chimichurri erover en serveer met bimi en pastinaakpuree. Garneer met de cranberries.
TIPZorg dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bakken.

II

Vandaag staat er een heerlijke rosbief met chimichurri en een pastinaakpuree op het menu. Chimichurri is een groene lichtzure saus die in Zuid-Amerika vaak bij vleesgerechten wordt geserveerd. De saus bestaat voornamelijk uit verschillende verse kruiden, olie en witte wijnazijn. Een traditionele chimichurri is ook een beetje pittig, dus vandaar dat we een rode peper hebben toegevoegd!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie806 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker13 g
Vet27 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit40 g
Vezels12 g
Zout0.6 g

Allergenen informatie

Lactose
Melk
Lupine
Rund