Rosbief met chimichurry bimi en pastinaakpuree

806 kcal
0 g groente

Vandaag staat er een heerlijke rosbief met chimichurri en een pastinaakpuree op het menu. Chimichurri is een groene lichtzure saus die in Zuid-Amerika vaak bij vleesgerechten wordt geserveerd. De saus bestaat voornamelijk uit verschillende verse kruiden, olie en witte wijnazijn. Een traditionele chimichurri is ook een beetje pittig, dus vandaar dat we een rode peper hebben toegevoegd!

Rosbief met chimichurry

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Pastinaak Herkomst: de eerste
  • 500 g Aardappels, zachtkokend Herkomst: De Eerste
  • 250 g Rosbief Herkomst: fresh meat company
  • 10 g Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 2 tl Italiaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 2 st Knoflookteen
  • 25 g Gedroogde cranberries Herkomst: horizon
  • 200 g Bimi Herkomst: Eco Espana
Zelf toevoegen
  • 1 g Roomboter (of bakolie)
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Witte wijnazijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de pastinaak en aardappels. Schil de pastinaak en aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook in circa 15 minuten zacht. Giet daarna het water af en stamp met boter en wat kookvocht (of melk) tot een stevige, gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en schroei de rosbief kort aan beide zijden dicht. Temper het vuur en laat het vlees nog 25 minuten garen (afhankelijk van de dikte). Het is lekker als het vlees rosé is. Gebruik een vleestang om het vlees te keren. Leg de rosbief op een warm bord, breng op smaak met zout en peper en dek af met aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten.
  3. Mix de peterselie, Italiaanse kruiden, ui, rode peper, olie en witte wijnazijn met een staafmixer of keukenmachine fijn tot een gladde saus. Pel de knoflook en pers erboven uit. Laat de cranberries wellen in lauw water.
  4. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de bimi. Was de bimi en kook in 8-10 minute gaar. Giet het water af.
  5. Snijd de rosbief met een scherp mes in hele dunne plakjes. Schenk de chimichurri erover en serveer met bimi en pastinaakpuree. Garneer met de cranberries.
TIP
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bakken.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijGezinSeizoenEiwitrijkVariatieLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie806 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker13 g
Vet27 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit40 g
Vezels12 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Lupine
Rund

Vergelijkbare recepten