Roodlof-walnoten salade

Roodlof-walnoten salade met quinoa

| 672 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Gezin, Vegetarisch, Vegan, Lekker snel, Variatie, Glutenvrij, 9 maanden
Mais
Noten
Mosterd

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g QuinoaHerkomst: ekomenu maatwerk 130 g
  • 2 st Knoflookteen
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 2 st RoodlofHerkomst: Bonaventura
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st AppelHerkomst: konijn
  • 0.5 st Romaanse slaHerkomst: Van Brakel

Zelf toevoegen

  • 1 el Mosterd
  • snufje Zout en peper
  • 3 el Olijfolie extra vierge
  • 2 el Citroensap (of azijn)

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente500 g
vita-scoreVitaliteit93 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.985 g
water-reduction-scoreWater80,8 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook en los het groentebouillontablet hierin op. Was de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 8 minuten gaar. Giet de bouillon af en laat de quinoa afkoelen.
  2. Rooster de walnoten in een droge bakpan goudbruin. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  3. Was de Romaanse sla en snijd klein. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Schil en rasp de wortels grof (of snijd in heel klein). Haal de blaadjes van de roodlof en snijd eventueel in de lengte in repen. Hussel alles door elkaar.
  4. Maak een dressing door de mosterd los te kloppen met citroensap, olijfolie extra vierge, zout en peper. Pers de knoflook erbovenuit.
  5. Doe de quinoa en de groente in een slakom en hussel door elkaar. Spreid alles ui op een mooie schaal, druppel de dressing erover en garneer met de geroosterde walnoten en een paar roodlofblaadjes.
TIPHet is ook erg lekker om de roodlof op een laag vuur te karamelliseren. De kleur wordt dan wel wat ‘fletser’.

II

Roodlof hoort bij de witloffamilie. De groente heeft een langwerpige, gesloten, witte krop die naar de bladranden toe rood uitloopt. De smaak is iets pittiger dan witlof en is rauw in een salade op zijn lekkerst. Vandaag maken we een frisse salade met roodlof in combinatie met quinoa.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie672 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker17 g
Vet37 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit16 g
Vezels12 g
Zout1.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mais
Noten
Mosterd