0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
2 st RoodlofHerkomst: Bonaventura
25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
1 st AppelHerkomst: konijn
0.5 st Romaanse slaHerkomst: Van Brakel
Zelf toevoegen
1 el Mosterd
snufje Zout en peper
3 el Olijfolie extra vierge
2 el Citroensap (of azijn)
Meet hoe goed je eet
Groente500 g
Vitaliteit93 Punten
CO2eq1.985 g
Water80,8 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water aan de kook en los het groentebouillontablet hierin op. Was de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 8 minuten gaar. Giet de bouillon af en laat de quinoa afkoelen.
Rooster de walnoten in een droge bakpan goudbruin. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
Was de Romaanse sla en snijd klein. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Schil en rasp de wortels grof (of snijd in heel klein). Haal de blaadjes van de roodlof en snijd eventueel in de lengte in repen. Hussel alles door elkaar.
Maak een dressing door de mosterd los te kloppen met citroensap, olijfolie extra vierge, zout en peper. Pers de knoflook erbovenuit.
Doe de quinoa en de groente in een slakom en hussel door elkaar. Spreid alles ui op een mooie schaal, druppel de dressing erover en garneer met de geroosterde walnoten en een paar roodlofblaadjes.
TIPHet is ook erg lekker om de roodlof op een laag vuur te karamelliseren. De kleur wordt dan wel wat ‘fletser’.
II
Roodlof hoort bij de witloffamilie. De groente heeft een langwerpige, gesloten, witte krop die naar de bladranden toe rood uitloopt. De smaak is iets pittiger dan witlof en is rauw in een salade op zijn lekkerst. Vandaag maken we een frisse salade met roodlof in combinatie met quinoa.