500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
0.5 st AppelHerkomst: Biofruit
250 g Tofu, naturel
Zelf toevoegen
3 el Olie
1 el (Ahorn)siroop
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente330 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq341 g
Water7,8 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Druk het vocht uit de tofu (dat kan door er iets zwaars bovenop te leggen, bv een pan). Na 15-20
minuten dep je de tofu droog en snijd het in blokjes. Besprenkel met olie, pers de knoflook erboven
uit en kruid met zout en (chili)peper. Verhit olie in een bakpan en roerbak de tofu knapperig. Doe op
het laatst de siroop erbij en schep uit de pan.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in kleine
partjes of blokjes en kook 10-15 minuten. Giet daarna het water af en laat even uitdampen en afkoelen tot lauwwarm.
Was intussen de slablaadjes en snijd klein. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Schil
en rasp de wortel (of snijd heel klein). Haal de roodlofblaadjes van de stronk en snijd in de lengte in
repen. Hussel alles door elkaar.
Verhit olie in een bakpan en bak de voorgekookte aardappels 5 minuten op een middelhoog vuur.
Breng op smaak met zout en peper.
Hak de walnoten grof en rooster in een droge bakpan. Verdeel de salade over de borden, en
besprenkel van olijfolie. Strooi de tofu en de walnoten erover en serveer de gebakken aardappeltjes
ernaast.
TIPJe kunt de aardappels ook door de salade mengen in plaats van ze op te bakken.
II
Roodlof is ontstaan uit een kruising tussen witlof en Radicchio Rosso.
De groente heeft langwerpige, gesloten kropjes die naar de bladranden
toe rood uitloopt. De smaak is iets pittiger dan witlof en is rauw in een
salade op zijn lekkerst. Vandaag maken we een frisse salade met roodlof in combinatie met tofu croutons en gebakken aardappeltjes