Roodbaarsfilet met warme boterbonensalade en limoen-olie

656 kcal
225 g groente

Een fris gerecht met een prachtige roodbaarsfilet. Erbij boterbonen (dikke en giga-lekkere witte bonen), met geroosterde wortels, krieltjes en tomaatjes. En de salade past er perfect bij! PS: Je kunt de salade warm of koud eten.

Roodbaarsfilet met warme boterbonensalade

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Krieltjes Herkomst: Eerste
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 150 g Cherry trostomaten Herkomst: Agrologica
  • 300 g Boterbonen Herkomst: La Bio Idea
  • 200 g Roodbaarsfilet Herkomst: Fish and more
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie en boter
  • 2 tl Tijm
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Was of boen de krieltjes, halveer of snijd in vieren. Was of schil de wortel en snijd in stukken. Pel de sjalot en snijd in partjes. Verdeel de krieltjes, wortel en sjalot over de bakplaat en druppel er een beetje olijfolie over. Breng op smaak met tijm, peper en zout en rooster in 15-20 minuten gaar. Leg de laatste 5 minuten de tomaatjes erbij.
  3. Spoel de boterbonen af en laat ze uitlekken. Rasp de limoen boven olijfolie en meng deze door de boterbonen. Knijp de rest van de limoen uit boven de boterbonen.
  4. Verwarm boter in een bakpan en bak hierin de roodbaarsfilet aan beide kanten krokant en gaar. Maak op smaak met peper en zout.
  5. Meng de groente en aardappeltjes uit de oven met de boterbonen tot een fijne salade. De salade kan koud of warm gegeten worden. Schep de roodbaars erbij of erop.
TIP
Ook lekker: een beetje mayonaise of yoghurt door de salade.
4,3
Gemiddelde van 7 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -37%
vegetablecounter
Groente + 79%
vita-score
Vitaliteit + 54%
co2-reduction-score
CO2 eq -72%
water-reduction-score
Water -15%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVariatieEiwitrijkGlutenvrijLekker snelAfvallenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie656 kcal
Koolhydraten51 g
Suiker7 g
Vet34 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit51 g
Vezels17 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten