Romige visschotel met venkel en aardappelpuree

746 kcal
300 g groente

Wist je dat venkel een erg gezonde groente is met weinig calorieën en veel mineralen? Daarnaast wordt deze groente nog steeds gebruikt als geneeskrachtig kruid. De zaadjes van de venkelplant worden gebruikt voor heilzame doeleinden: het bevordert de spijsvertering, helpt tegen een opgeblazen gevoel, vermindert je hongergevoel en zorgt voor een frisse adem.

Romige visschotel met venkel

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
  • 2 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 200 g Gemengde vis Herkomst: Fish and more
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 5 st Verse dille Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 300 ml (Vis)bouillon
  • 2 el Boter
  • 30 g Bloem
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook de aardappels in 20 minuten gaar. Giet daarna het water af en stamp een puree ervan.
  2. Was de venkel, verwijder de stelen en halveer. Snijd vervolgens in flinterdunne plakjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de venkel 5 minuten. Temper het vuur en stoof de venkel afgedekt nog 8-10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bereid de bouillon en kook/pocheer de vis 5 minuten in de bouillon op een middelhoog vuur. Schep de vis uit de pan en zet de bouillon opzij. Smelt de boter in een steelpan en voeg goed roerend de bloem toe, tot een droog mengsel. Schenk de bouillon erbij en meng de helft van de kaas erdoor tot deze smelt en je een gladde saus hebt. Voeg eventueel extra water toe.
  4. Schep eerst de aardappelpuree en dan de venkel in een ovenschaal en schep de vis erboven op. Snijd de dille klein en strooi er over. Schenk de kaassaus er over en maak af met de rest van de kaas. Bak de vis schotel 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste paar minuten de ovengrillstand aan.
  5. Serveer de vis schotel met de aardappelpuree en garneer met de verse dille.
TIP
De kaassaus is ook erg lekker met een beetje mosterd. En de puree wordt extra smeuïg met melk en boter.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 30%
co2-reduction-score
CO2 eq + 17%
water-reduction-score
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGezinVariatieEiwitrijkLactosevrijGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie746 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker7 g
Vet37 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit36 g
Vezels11 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Melk
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten