400 g Gepelde tomatenHerkomst: Your Organic Nature
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
200 g Verse tortelliniHerkomst: Bioverde
1 st BroccoliHerkomst: Organicox
70 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
5 g Verse basilicumHerkomst: Forc
Zelf toevoegen
2 el Italiaanse kruiden
snufje Zout en peper
300 ml Groentebouillon
2 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente220 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq500 g
Water17,9 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de broccoli en snijd klein (ook de stronk). Snijd de steeltjes van de basilicum klein.
Bereid de groentebouillon. Doe de gepelde tomaten met de bouillon in een blender en mix glad.
Verhit olie in een ruime soeppan op een middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Bak de basilicum steeltjes kort mee.
Schenk de tomatenbouillon in de soeppan. Doe de broccoli erbij en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Kook afgedekt 8 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tortellini toe en kook in 3-5 minuten gaar.
Roer de crème fraîche los met een beetje water. Serveer de tortellini soep en druppel de crème fraîche en wat olijfolie extra vierge erover. Garneer met de basilicum.
TIPHeb je nog wat kaas in huis? Dan is het lekker om een beetje over de soep te raspen.
II
Vandaag een heerlijke tortellini-tomatensoep met broccoli. De broccoli komt van boerderij Bruinsma Bio. Zij telen biologische producten in het mooie Friesland. Broccoli groeit het best op winderige plekken, zoals bij de Waddenkust, zodat er minder overlast is van vliegen en insecten.