Romige risotto met zeezout boter champignons, paprika en salie
3,7
703 kcal
270 g groente

Klassieke smaken in een geweldig makkelijk recept. Risotto lijkt moeilijk, maar is eigenlijk alleen een beetje water toevoegen en roeren. Op het einde de lekkerste Hollandse zeezout boter voor een super creamy eindresultaat. Fenomenaal.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de groentebouillon. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm olie in een ruime bakpan en fruit de ui, knoflook en risotto 2 minuten. Schenk de helft van de bouillon erbij, roer regelmatig en laat de risotto het vocht opnemen. Herhaal dit totdat al het vocht is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
- Was intussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Pluk de salie van de takjes en snijd klein.
- Verwarm olie in een bakpan en bak de paprika en champignons 4-5 minuten op een hoog vuur. Voeg de helft van de salie toe en bak mee. Rasp de limoen boven de pan en knijp het sap eruit. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep op het laatste moment de zeezout boter en de groenten door de risotto en schep alles goed door elkaar. Strooi tot slot de overgebleven salie en zadenmix erover.
TIP
Op zoek naar een extra crunch? Bak dan de salie en knoflook in een laagje olie voor een mega-knapperig eindresultaat. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
- 300 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
- 200 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
- 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
- 40 g Zeezout boterHerkomst: VandeKoe
- 5 g Verse salieHerkomst: Herbio
- 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
- 500 ml Groentebouillon
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -16%
Groente+ 114%
Vitaliteit+ 46%
CO2eq -55%
Water -51%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Glutenvrij, Variatie, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie703 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker10 g
Vet39 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit13 g
Vezels8 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Noten